Hyppää sisältöön

Kannustusta öljylämmityksestä luopumiseen

Lahden kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2025. Päijät-Häme on Hinku-maakunta, jonka tavoitteena on hiilineutraalius vuonna 2030. Tavoitteiden saavuttamiseksi on päästöjä leikattava kaikilla sektoreilla.

Lahden kaupunki on mukana hankkeessa, jossa etsitään kestäviä vaihtoehtoja öljylämmitykselle. Tavoitteena on kannustaa kiinteistönomistajia siirtymään öljylämmityksestä muihin lämmitysmuotoihin tarjoamalla heille kohdennettua tietoa vaihtoehdoista, niiden kustannuksista ja saatavilla olevista tuista.

Lahden kaupungin alueella on rekisteritietojen mukaan noin 2500 kiinteistöä, joissa on käytössä öljylämmitys. Öljylämmityskiinteistöjen määrän tarkentamiseksi tehdään kysely näille kiinteistöille. Kiinteistönomistajille tarjotaan sen jälkeen kohdennettua tietoa lämmitysmuodon vaihtoon. Lahdessa apuna hyödynnetään verkossa olevaa energiavalinta.fi -laskuripalvelua.

Lahti haluaa myös kannustaa selvittämään energia palveluna -vaihtoehtoa, sillä haasteena lämmitysmuodon vaihdolle tai energiapalvelun ostamiselle voivat olla niiden kustannukset. Osana hanketta tarkennetaan taustatietoja myös resurssien näkökulmasta sekä kunnan nykyisten palveluiden saavutettavuutta ja parantamismahdollisuuksia.

Päijät-Hämeen liiton koordinoimassa hankkeessa ovat Lahden lisäksi mukana Asikkala,H einola ja Padasjoki sekä Päijät-Hämeen pelastuslaitos. Hanke rahoitetaan Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmasta ja sen toteutusaika on 1.5.2020-31.8.2021.

Yhteystiedot

Johanna Snell, Päijät-Hämeen liitto, p. 044 077 3637, johanna.snell at paijat-hame.fi

Eira Rosberg, Lahti,  eira.rosberg-airaksinen at lahti.fi

Helka Sillfors, Heinola, helka.sillfors at heinola.fi

Anniina Jäntti, Asikkala, anniina.jantti at asikkala.fi

Maria Virtanen, Padasjoki, maria.virtanen at padasjoki.fi

Tarja Asikainen, Päijät-Hämeen pelastuslaitos, p. 044 077 3117, tarja.asikainen at phpela.fi

 

Lisätietoja: www.paijat-hame.fi/kestavat-vaihtoehdot-oljylammitykselle