Hyppää sisältöön

Kärkkäinen Oy on Lahden Pippo-Kujalan yritysalueen seuraava suuri toimija

Lahden kaupunki ja Kärkkäinen Oy ovat solmineet sopimuksen, jonka tavoitteena on asemakaavoittaa Kärkkäinen Oy:lle tontti Pippo-Kujalan yritysalueelta. Kärkkäinen Oy:llä on mahdollisuus sijoittaa tontille yrityksen valtakunnallisesti palveleva logistiikkakeskus.

Kärkkäinen Oy ja Lahden kaupunki keskustelivat Kärkkäinen Oy:n logistiikkakeskuksen sijoittamisesta Pippo-Kujalan alueelle joulukuussa 2020, jolloin Lahden kaupungin kaupungingeodeetti lupasi Kärkkäinen Oy:lle Kujalasta tontin. Tontin lopullinen laajuus ja esirakentaminen täsmentyivät osapuolten välisissä keskusteluissa vuoden 2021 aikana.

Sittemmin Lahden kaupunki päätti varata kyseisen tontin Fazer Makeiset Oy:lle toukokuussa 2022. Tästä aiheutui Kärkkäinen Oy:lle taloudellisia menetyksiä ja osapuolten välille syntyi asiasta kiista.

Osapuolet ovat käyneet kesästä lukien sovintoneuvotteluja asian ratkaisemiseksi ja ovat nyt saavuttaneet molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun ja tehneet asiassa sopimuksen. Ratkaisun myötä yritykselle pyritään asemakaavoittamaan tontti Pippo-Kujalan alueelta ja yritysalueen laajeneminen Lahdessa jatkuu.
– Pahoittelen Kärkkäinen Oy:lle syntynyttä haittaa ja viivästystä. Olen iloinen, että löysimme yhdessä ratkaisun, sanoo Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Lahden kaupungin ja Kärkkäinen Oy:n allekirjoittaman sopimuksen myötä Kärkkäinen Oy:llä on mahdollisuus suunnitella Pippo-Kujalan yritysalueelle yrityksen valtakunnallisesti palveleva logistiikkakeskus. Logistiikkakeskus on täyteen kokoon valmistuessaan 80–100.000 k-m2 suuruinen ja työllistää minimissään 200 uutta työntekijää.

Kärkkäinen Oy tekee investointipäätöksen rakentamisesta, kun asemakaavoitus ja tontin esirakentaminen ovat valmistuneet. Kaupunki sitoutuu esirakentamaan tontin ennen sen luovuttamista.

Renkomäen tavaratalon laajentamiselle luodaan edellytykset

Kärkkäinen Oy:n Lahden Renkomäessä sijaitsevalle tavaratalolle luodaan laajentamisedellytykset. Alueella on vireillä asemakaavanmuutos, joka mahdollistaa noin 27.000 k-m2:n laajennuksen. Laajennus tulee valmistuessaan kasvattamaan kaupan tiloja, minkä lisäksi se palvelisi Kärkkäisen voimakkaasti kasvavaa verkkokauppaa.

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen toteaa, että on hienoa, että Lahden kaupunki pystyy tarjoamaan kasvualustan voimakkaasti kehittyvälle yritykselle.
– Kärkkäisen sijoittuminen Pippo-Kujalan yritysalueelle entisestään monipuolistaa ja lisää alueen vetovoimaisuutta. Lahteen tulee myös huomattava määrä uusia työpaikkoja. Kärkkäisen suunnittelemat investoinnit ovat merkittäviä ja tervetulleita.

Kärkkäinen Oy:n toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen toteaa, että Lahti on hyvä paikka Kärkkäinen Oy:n toimintojen sijoittautumiselle keskeisen sijainnin ja erinomaisten kulkuyhteyksien ansiosta.

Timonen ja Kärkkäinen toteavat yhteisesti, että on hienoa, kun kiista-asiassa on saavutettu ratkaisu ja päästään yhteistyössä viemään eteenpäin niin Lahden kaupungin elinvoimaisuutta kuin Kärkkäinen Oy:n liiketoiminnan kasvun edellytyksiä.

Kaupunginhallitus ja kaupunkiympäristölautakunta hyväksyivät sopimuksen kokouksissaan 28.11.2022.  

Kärkkäinen Oy on suomalainen vuonna 1991 perustettu perheyhtiö. Kärkkäinen konserni työllistää noin 800 henkilöä, joista Lahdessa työskentelee yli 300 henkilöä. Kärkkäisellä on tavaratalot Lahdessa, Ylivieskassa, Oulussa, Iissä ja Jyväskylässä ja verkkokauppa www.karkkainen.com.

Lisätietoja

Kärkkäinen Oy
Riku Ilvesluoto, talous- ja hallintojohtaja, 040 555 3663

Lahden kaupunki
Pekka Timonen, kaupunginjohtaja, 050 337 4386

 

Kartta sopimusalueesta