Hyppää sisältöön

Kärpäsen ja Rakokiven kouluissa poikkeuksellisia opetusjärjestelyjä

Neljä opetusryhmää kahdesta koulusta siirtyy etäopiskeluun korona-altistumisen takia.

Lahtelaisissa Kärpäsen ja Rakokiven kouluissa siirtyy etätyöskentelyyn ja karanteeniin useita opetusryhmiä ja opettajia. Poikkeuksellinen opetus järjestetään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä. Kärpäsen koulussa on todettu koronatartunta yhdessä oppilaassa. Hänen ryhmänsä ja opettajansa on asetettu karanteeniin. Rakokivessä lähikontaktin vuoksi etäopiskeluun ja karanteeniin siirtyy kolme luokkaa ja heidän opettajansa.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulujen rehtorit ovat lähettäneet wilma-palvelun kautta viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille.

14 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Etätyöskentelystä lähetetään oppilaille ja huoltajille Wilma-viesti, jossa tarkennetaan karanteeniajan etäopiskeluohjeita.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään yhdessä perheen kanssa tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätietoja

opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, 044 716 1328, Lahden kaupunki
lääkäri Liisa Kokkonen, 044 719 5994, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä