Hyppää sisältöön

Kärpäsen koulun uusi monitoimikenttä valmistuu heinäkuun loppuun mennessä

Kärpäsen peruskoulun uutta monitoimikenttää, katsomoa ja parkkialuetta viimeistellään. Samassa yhteydessä uusitaan myös esikoululaisten ja ykkösluokkalaisten piha-alue.

Monitoimikenttä kannustaa monipuoliseen liikkumiseen

Kärpäsen koulusta apulaisrehtori Timo Aho kertoo tyytyväisenä, että parhaillaan viimeistellään uuden monitoimikentän pinnoitteita ja asennetaan varusteita.

-Myös vihertyöt alkavat olla valmiina. Viimeistelyt, siivoukset ja koko urakka on suunnitelman mukaan valmistumassa heinäkuun loppuun mennessä.

Kärpäsen monitoimikentälle tulee 40 x 60 metrin tekonurmikenttä jalkapalloiluun, 100 metrin juoksusuora sekä kaksi 300 metrin juoksurataa. Kentälle tulee myös muun muassa pituushyppy- ja kuulantyöntöpaikat, maahan upotettu trampoliini sekä mahdollisuus niin katukoriksen, petanquen kuin mölkyn pelaamiseen. Kentän uudet fitness-ulkoliikuntavälineet mahdollistavat toiminnallista ja kehonpainoa hyödyntävää voima- ja kestävyysharjoittelua.

Osa monitoimikentän tekonurmialueesta jäädytetään talvella luistelukäyttöön ja vapaamuotoiseen pelailuun.

Myös esteettömyysnäkökulmat on huomioitu ja kentälle pääsee kulkemaan invaluiskaa pitkin.

Kentän iltavalaistus hoituu käyttäjien toimesta paino- ja ajastinkytkimellä. Pukuhuone- ja varastotila on vain koulukäytössä koulupäivän aikana.

Katsomotilaa on yhteensä 120 metriä, jopa 200 katsojalle.

Kenttäalue on aidattu. Alueella liikkumisen turvallisuutta lisää myös se, että raskas liikenne siirtyy kokonaan pois koulun kohdalta Kasakkamäentieltä uuden liittymän valmistuttua. Kentän käyttäjille osoitetaan myös oma erillinen parkkialue.

Pienille koululaisille uusi piha-alue

Samassa yhteydessä uusitaan myös koulun tiloissa toimivan esikoulun sekä koulun ykkösluokkalaisten yhteinen piha-alue. Piha-alueen kiipeilytelineet, monipuoliset välineet ja pelailumahdollisuudet kannustavat monipuoliseen liikkumiseen ja leikkimiseen sekä tukevat lasten motoristen taitojen kehittämistä.

Pienten alueen yhteyteen rakennetaan myös uusi pysäköinti- ja saattoliikennealue.

Rakennustyöt ovat käynnistyneet kesäkuun alussa. Urakan välitavoitteena on saada eskari piha-alue valmiiksi elokuun toisen viikon alkuun mennessä.

Urakkasopimuksen mukaisesti kaikkien urakkaan kuuluvien töiden tulee olla täysin valmiina syyskuun puoliväliin mennessä. Urakoitsijana toimii Unisport Infra Oy.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, sivistyksen palvelualue

Kärpäsen koulun apulaisrehtori Timo Aho, 050 387 9636

 

Aihealueet