Oppilaiden kanssa käydyissä keskusteluissa nousivat esiin kasvisruokailun käytännön esteet, kuten ruuan sijoittaminen eri linjastolle tai erityisruokavalioita viittaaviin astioihin.
Hankkeen onnistumisiin kuului uusien ratkaisujen löytäminen kuten ”Saa maistaa” -tarrat kasvisruokatarjoiluihin. Lisäksi oppilaita osallistettiin kehittämistyöhön, ja ruokapalvelut jatkaa toimintansa kehittämistä havaintojen perusteella.
– Kouluruokailu on tärkeä oppimisympäristö kestävän syömisen ja ruokailutaitojen oppimisessa, sanoo hankkeesta vastannut ympäristöneuvontapäällikkö Päivi Sieppi.
– Opetus- ja muun henkilöstön ruokapuheella on myös suuri merkitys.
Hankkeen käytännön toimia toteutti Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry yhteistyössä kaupungin opetustoimen, ympäristökehityksen ja Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden kanssa.
Kaikki hankkeessa tuotetut materiaalit ovat nyt koulujen ja kuntien vapaasti käytettävissä Maistuvakoulu.fi-verkkopalvelussa.
Lue Päivi Siepin blogi: Kasviksia helposti jokaisen lautaselle (greenlahti.fi)Aiemmat arkikkelit aiheesta
Koulun kasvisruoka maistuvaksi osallisuutta lisäämällä
Maksuton koululounas maistuvaksi mahdollisimman monelle