Hyppää sisältöön

Kaupungille kolme uutta ilmastokumppania 

FC Lahti, Hietalan tila ja Lahden Diakonialaitos ovat kaupungin uusia ilmastokumppaneita. He allekirjoittavat kaupungin kanssa ilmastosopimuksensa 6.3.

Ilmastokumppaniksi ryhtyvä organisaatio laatii oman suunnitelmansa keinoista, joilla se voi vähentää hiilidioksidipäästöjä ja hillitä ilmastonmuutosta.

– Meillä on jo yli 30 ilmastokumppania, ja uudet ovat jatkuvasti tervetulleita. Ilmastokumppanuus sopii toimialasta riippumatta kaikille organisaatioille, jotka haluavat kehittää toimintansa ympäristövastuullisuutta, kertoo ympäristökoordinaattori Laura Matkala.

Ilmastokumppanuus on maksutonta ja perustuu vapaaehtoisuuteen sekä itse asetettujen tavoitteiden toteuttamiseen ja seurantaan. Verkoston jäsenille tarjotaan säännöllisesti tapahtumia.

– Viime syksynä järjestimme kumppaniverkostolle kaksi tapahtumaa: kaupungin ja paikallisten yritysten ja organisaatioiden ilmastoyhteistyöhön liittyvän työpajan sekä Osuuskauppa Hämeenmaan emännöimän vierailun Prisma Launeen aurinkovoimaloille. Tapahtumien yhteydessä on havaittu, että verkosto tarjoaa jäsenilleen tärkeän vertaistuen väylän, Matkala pohtii.

Lahden kaupunki tavoittelee hiilineutraaliutta ensimmäisenä Suomen suurista kaupungeista.

– Yritysten ja organisaatioiden osallistuminen on avainasemassa kaupungin ilmastotyössä, ja jokainen mukaan tuleva kumppani vie meitä lähemmäksi päämääräämme, Matkala kertoo.

Lue lisää ilmastokumppanuudesta