Hyppää sisältöön

Kaupungin päätöksentekoaikataulu tarkentunut

Linjaus energiayhtiön omistusjärjestelystä ja päätös keskustan liikennesuunnitelmasta siirtyvät.

Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtajisto käsitteli 1.4.2020 ajankohtaista koronavirustilannetta ja sen vaikutuksia päätöksentekoon.

Puheenjohtajisto päätti siirtää valtuuston linjauksen mahdollisesta Lahti Energian omistusjärjestelystä sekä päätöksen Lahden keskustan liikennesuunnitelmasta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sirkku Hildénin mukaan molemmat päätökset edellyttävät monipuolista keskustelua valtuustoryhmissä ja valtuustossa, joten ne on parasta käsitellä, kun yhteiskunta on palannut normaalitilanteeseen ja valtuuston fyysinen kokoontuminen on jälleen mahdollista.

Talousarviokehyksen, investointiohjelman ja mahdollisen lisätalousarvion osalta päätöksentekoaikataulua sovitetaan meneillään olevaan poikkeustilanteeseen.

Kaupunginvaltuusto päätti 25.3. ylimääräisessä kokouksessaan koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa kaupungin välttämättömän päätöksenteon ja toiminnan jatkuvuuden turvaamisesta. Valtuusto hyväksyi hallintosääntöön lisäyksen sähköisistä kokouksista. Kaupunginhallitus, jaostot ja lautakunnat sekä muut toimielimet kokoontuvat säännöllisesti koko kevään ajan.

Kaupunginvaltuuston kokouksista päättää valtuuston puheenjohtajisto. Kesäkuun loppuun mennessä tulee päättää ainakin vuoden 2019 tilinpäätöksestä.

Lisätietoja

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén, p. 050 327 27691