Hyppää sisältöön

Kaupunginhallituksen jaostot 18.12.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti, että Lahden kaupunki käynnistää aiempaa tiiviimmän yhteistyön korkeakoulujen opiskelijajärjestöjen kanssa. Konserni- ja tilajaosto käsitteli Lentorata Oy:n osakkuutta.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti, että Lahden kaupungin sekä LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KOE:n ja LUT-yliopiston ylioppilaskunta LTKY:n välille solmitaan yhteistyösopimus. Kaupunki myöntää opiskelija- ja ylioppilaskunnalle yhteensä 20 000 euroa vuodelle 2024. Tämän jälkeen tukea myönnetään saman verran vuosille 2025 ja 2026, jos yhteistyösopimuksen mukainen toiminta toteutuu.

Tuki mahdollistaa toimipisteen tarjoamisen opiskelijoille keskustassa sekä tuen opiskelijoiden harrastuksiin ja tapahtumiin. Yhteistyön tarkoituksena on vahvistaa Lahden imagoa opiskelukaupunkina ja saada opiskelijat kiinnittymään Lahteen.

Lisäksi jaosto päätti, että Lahden kaupunki tukee sports engineering -tutkimuksen vahvistamista LUT-konsernin toiminnoissa Lahdessa. Lahden kaupungin tuki on 100 000 euroa. Sports Engineering -tutkimus sisältää esimerkiksi datan ja simulaatioiden hyödyntämisen valmennuksessa. Se tarjoaa mahdollisuuksia välineiden, menetelmien ja liikuntaympäristöjen kehittämiseen sekä laajaan yhteistyöhön toimialojen yritysten kanssa.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti asiat esityslistan mukaisesti.

Konserni- ja tilajaosto

Konserni- ja tilajaosto päätti, että Lahden kaupunki jatkaa osakkaana Lentorata Oy:ksi muutettavassa Suomi-Rata Oy:ssä. Lahden kaupunki sitoutuu tässä vaiheessa ainoastaan Lentorata Oy:n hankkeen suunnitteluun, hyväksyy Lentorata Oy:n osakassopimuksen ja valtuuttaa kaupunginjohtajan tekemään siihen teknisiä muutoksia.

Asian käsittelyn kuluessa esittelijä teki lisäyksen päätösehdotukseensa, jonka jaosto hyväksyi.

Lisäksi konserni- ja tilajaosto päätti kohdentaa vuodelta 2023 jatkuvien, keskeneräisten hankkeiden määrärahan 1,5 miljoonaa euroa perusparannusinvestointeihin. Edellisen vuoden määrärahoja on jäänyt käyttämättä, koska aikataulut ovat muuttuneet.

Muissa asioissa toimitilajohtaja Jouni Arola kertoi ajankohtaisista asioista, kuten kaupungintalon perusparannuksen kustannuksista.

Jaosto päätti asiat muutoin esityslistan mukaisesti.