Hyppää sisältöön

Kaupunginhallituksen jaostot 27.4.2020

Lahden kaupunki jakaa yksinyrittäjätukea 4,6 miljoonaa euroa.

Yksinyrittäjätuen haku käynnistyi 17.4.2020 ja tiistaihin 21.4.2020 mennessä hakemuksia oli saapunut jo hieman yli 500 kappaletta. Yksinyrittäjän tuki on 2 000 euroa ja yhteensä Lahden kaupunki jakaa 4,6 miljoonaa euroa.

Yksinyrittäjätukea voidaan hakemusten perusteella myöntää yritystoiminnasta 16.3.-31.8.2020 aiheutuviin kustannuksiin, esimerkiksi tilojen ja laitteiden kustannuksiin sekä kirjanpito- ja toimistomenoihin. Tuen edellytyksenä on, että yksiyrittäjän taloudellinen tilanne sekä liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi. Lisäksi yksinyrittäjällä tulee olla edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Kesätyöseteleitä tarjolla entistä useammalle nuorelle

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti kesätyösetelimenettelyn laajentamisesta. Jo aiemmin jaettujen 600 kesätyösetelin lisäksi jaetaan uudella hakukierroksella 500 lisäseteliä vuosina 2000-2005 syntyneille lahtelaisille nuorille. Lisäksi kesätyösetelit jaetaan kaupungin kesätöihin alustavasti valituille 164:lle nuorelle. Jaosto päätti myös muista kesätyösetelimenettelyyn liittyvistä laajennuksista.

Koronavirus-epidemialla mittavat vaikutukset Lahden tapahtumiin 2020

Elinvoima- ja työllisyysjaosto sai tilannekatsauksen koronan vaikutuksista Lahden seudun tapahtumiin. Useita suosittuja yleisötapahtumia joudutaan mahdollisesti perumaan ainakin heinäkuun loppuun saakka. Kävijämäärissä tämä tarkoittaa noin 165 000 tapahtumavierasta. Lahden seutu menettää varovaisenkin arvion mukaan vähintään 40 miljoonan euron tulot. Osalle tapahtumista on kuitenkin mahdollisuuksien mukaan löydetty uusi ajankohta.

Tapahtumajärjestäjille on tarjolla taloudellista tukea. Joillekin lahtelaisille toimijoille on myönnetty Business Finlandin jakamia tukia. Osa pienemmistä tapahtumatoimijoista on myös yksinyrittäjätuen piirissä.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto merkitsi tiedokseen Lahden suunta -työn ehdotuksen sekä Vauhdittamon esittelyn.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti kaikki asiat esityslistan mukaisesti.

Konserni- ja tilajaosto

Konserni- ja tilajaosto sai tilannekatsauksen koronavirus-epidemian vaikutuksista Lahti-konsernin yhtiöihin sekä Lahti Energia Oy:n toimintaan.

Konserni- ja tilajaosto antoi omistajapoliittisen ohjeen Spatium Toimitilat Oy:lle liittyen Lahden Työn Paikka Oy:n vuokrasopimuksen päättämiseen.

Konserni- ja tilajaosto päätti kaupungin edustajien määräämisestä Kuntien Tiera Oy:n, Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy:n ja Lahden Seutu – Lahti Region Oy:n varsinaisiin yhtiökokouksiin.

Konserni- ja tilajaosto teki kaikki päätökset esityslistan mukaisesti.

Aihealueet