Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus 12.4.2021

Ranta-Kartanon pysäköintitalon rakentaminen valtuuston päätettäväksi.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Ranta-Kartanon pysäköintitalo irrotetaan hotelli-vesiliikuntakeskus -kokonaisuudesta ja toteutetaan kaupungin omana hankkeena. Pysäköintitalon suunnittelun edetessä on osoittautunut, että pysäköintitalo on muusta toiminnasta erillinen yksikkö ja sen rakentaminen tulee kilpailuttaa hankintalain mukaan.

Pysäköintitalon rakentaminen halutaan aloittaa pikaisesti, jotta sen keskeneräisyys ei viivästytä alueen muita rakennushankkeita tai Kisapuiston suunniteltua parantamista. Alustavan aikataulun mukaan pysäköintitalon rakentaminen alkaisi viimeistään vuoden 2022 alkupuolella. Pysäköintitalon pääosakas on Lahden Pysäköinti Oy.

Lausunto työ- ja elinkeinoministeriön ohjelmaluonnokseen

Kaupunginhallitus päätti yhtyä Päijät-Hämeen liiton valmistelemaan lausuntoon työ- ja elinkeinoministeriön ohjelmaluonnokseen Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmaehdotus ja ympäristöselostus, jonka liitto toimittaa ministeriölle.

Lahden kaupunki korostaa erityisesti reilun ja tasavertaisen rahanjaon, vihreän kasvun, ekosysteemisopimusten ja alueellisen yhteistyön merkitystä.

Kaupunginhallitus teki kaikki päätökset esityslistan mukaan.

Aihealueet