Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus 20.3.2020

Koronavirusepidemian aiheuttama poikkeustila vaikuttaa päätöksentekoon.

Kaupunginhallitus siirsi kaupunginjohtajalle päätösvaltaa koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa kaikista kaupungin palveluiden, resurssien ja asiakasmaksujen vaatimista tilapäisistä muutoksista häiriötilanteen niin vaatiessa.

Päätökset kaupunginjohtajalle valmistelee konsernipalvelujohtaja, palvelualuejohtaja tai henkilöstöjohtaja. Kaupunginhallitus edellyttää, että kaupunginjohtaja raportoi tekemistään päätöksistä.

Kaupunginjohtaja voi myös tarvittaessa käynnistää tilanteen vaatiman yhteistoimintamenettelyn ja tehdä sen perusteella tarvittavat toimeenpanopäätökset henkilöstöjohtajan valmistelusta.

Yrityksille tukipaketti

Lahden kaupunki luo oman elvytyspaketin, jolla pyritään lievittämään yrityksille koituvaa iskua. Kaupunginhallitus päätti, että yrityspalvelusetelin koko vuoden määräraha kohdennetaan jo kevään hakuun. Nyt haettava määräraha nousee 120 000 eurosta 200 000 euroon, jakoon tulee yhteensä 50 yrityspalveluseteliä. Myös setelin myöntämisehtoja helpotetaan ja setelit arvotaan kaikkien ehdot täyttävien yritysten kesken. ​

Lahden kaupungin hankintaohjelmaa ei toistaiseksi noudateta, vaan välttämättömät hankinnat suoritetaan hankintalain mukaisilla menettelyillä.

Sähköiset kokoukset

Tämän kevään kaupunginhallituksen kokoukset pidetään mahdollisuuksien mukaan sähköisinä etäkokouksina ja kaupunginhallitus kehottaa kaupungin muita luottamustoimielimiä toimimaan samoin.

Aihealueet