Hyppää sisältöön

Kaupunginvaltuusto hylkäsi esityksen tilapäisestä valiokunnasta

Valtuusto luopui tilapäisen valiokunnan asettamisesta äänin 28-28 (2 tyhjää, 1 poissa). Puheenjohtajan ääni ratkaisi.

Kaupunginvaltuusto asetti kokouksessaan 5.10.2020 tilapäisen valiokunnan valmistelemaan arviointia valtuutettu Francis McCarronin ja varavaltuutettu Terttu Pohjolaisen luottamuksesta ja edellytyksistä luottamustehtävien hoitoon. McCarron ja Pohjolainen edustivat Lahden kaupunkia 7.8.2020 hyvinvointiyhtymän yhtymäkokouksessa ja äänestivät avoterveydenhuollon yhteisyrityksen perustamisesta  vastoin kaupunginhallituksen ohjeistusta.

Valtuutetut McCarron on tekninen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen varajäsen. Varavaltuutettu Pohjolainen on tarkastuslautakunnan jäsen ja tekninen ja ympäristölautakunnan varajäsen. Näin ollen kaikki kaupunginhallituksen, tarkastuslautakunnan ja tekninen ja ympäristölautakunnan jäsenet ja varajäsenet ovat tilapäisessä valiokunnassa esteellisiä käsittelemään tilapäiselle valiokunnalle annettua tehtävää.

Kaupunginvaltuusto äänesti perustamansa tilapäisen valiokunnan uudelleen asettelusta, jotta siihen valittaisi esteellisiä henkilöitä. Ehdotus hylättiin.

Aihealueet