Hyppää sisältöön

Kaupunki käynnistää yt-neuvottelut

Neuvottelut koskevat työhön liittyviä järjestelyjä ja mahdollisia lomautuksia, eivät irtisanomisia.

​Lahden kaupunki käynnistää koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut vallitsevan poikkeustilanteen johdosta. Neuvottelut koskevat työhön liittyviä järjestelyjä ja mahdollisia lomautuksia, eivät irtisanomisia.

Kaupungin työntekijöille on torstaina 2.4. kerrottu yhteistoimintamenettelyn aloittamisesta. Yt-neuvottelut käynnistyvät ensi viikolla. Neuvottelujen jälkeen mahdolliset lomautukset alkaisivat aikaisintaan toukokuussa ja kestäisivät enimmillään 90 päivää.

– Viranomaisten päätökset ja suositukset vaikuttavat suoraan Lahden kaupungin toimintaan ja rajoitukset jatkuvat ainakin toukokuulle. Kaikille kaupungin työntekijöille ei välttämättä ole tehtäviä tässä tilanteessa. Yt-neuvotteluissa käsiteltävät järjestelyt ja toimenpiteet ovat väliaikaisia ja toivomme paluun normaaliin toimintaan alkavan mahdollisimman pian, sanoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Lahden kaupungilla on noin 3600 työntekijää. Valtion ja viranomaisten tekemät linjaukset kohdistuvat eri tavoin kaupungin henkilöstöryhmiin. Kaupunki on poikkeustilanteen aikana kartoittanut palveluja, resurssitarpeita ja henkilöstön osaamista. Henkilöstöjärjestelyjä on jo tehty, ja osa henkilöistä on siirtynyt uusiin työtehtäviin. Yt-neuvotteluissa keskitytään erityisesti niihin henkilöstöryhmiin, joiden tehtäviin poikkeuksellinen tilanne on eniten vaikuttanut.

– Kaupungin lähtökohtana on toimia hyvänä työnantajana myös vallitsevassa tilanteessa. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja huomioimme sen neuvottelujen aikana, Timonen korostaa.

Yt-neuvottelujen tuloksesta kerrotaan niiden päättyessä.

Aihealueet