Hyppää sisältöön

Kaupunki tarjoaa apua koirankakkaongelmaan

Yksi koirankakkaongelmaa lisäävää asia varsinkin pientaloalueilla on, että yleisiä roska-astioita on vähän. Pientalon omistaja voi omalta osaltaan yrittää vähentää koirankakkaongelmaa merkitsemällä oman sekajäteastiansa koirankakkaroskistarralla. Lahdessa tarroja on jaossa ilmaiseksi.
Koirankakkaroskiksen tunnus on jätöspussia kantava koira. Alla on teksti www.koirankakkaroskis.fi.

Tarra on merkki siitä, että astian omistaja on antanut ohikulkeville koiranulkoiluttajille luvan pudottaa pussiin suljetut koiranjätökset omaan roska-astiaansa. Koiran ulkoiluttajan on mielekkäämpää kerätä jätökset pussiin, kun hänellä on tiedossa kohtuullisella etäisyydellä paikka, johon pussin voi hyvällä omalla tunnolla jättää.

Mikä Koirankakkaroskis?

 • Tarrat on tarkoitettu pientalojen omiin sekajäteastioihin, eikä niitä voi liimata taloyhtiöiden roskiksiin ilman hallituksen suostumusta. Tarralla merkityn roskiksen pitää olla kaikkien käytettävissä.
 • Koirankakkaroskiksella on oma Facebook -yhteisö, joka löytyy osoitteesta www.facebook.com/Koirankakkaroskis.

Tarran voit hakea Lahti-Pisteestä

Lahti on ollut mukana Koirankakkaroskis-kampanjassa vuodesta 2010, eli lähes alusta saakka. Idea kampanjaan liittymisestä tuli aktiiviselta asukkaalta, ja hyvä idea toteutettiin heti. Kaupunki painattaa ja jakaa maksutta kakkaroskistarroja asukkailleen.

Tarran voit hakea Palvelutorin Lahti-Pisteestä (Kauppakeskus Trio, 2.krs).

Saat tarran myös ottamalla yhteyttä ympäristöneuvontaan, ymparisto@lahti.fi. Otathan kuitenkin huomioon, että tarroja ei kannata tilata asuinalueelle yli tarpeiden. Osalla asukkaista sekajäteastian tyhjennysväli on yli kaksi viikkoa, jolloin sekajäteastiaan ei voi laittaa biohajoavaa ainesta mukaan.

Tarran voi myös tilata maksutta tai tulostaa itse osoitteessa www.koirankakkaroskis.fi.

Uutista päivitetty 16.3.2021. Poistettu maininta koirankakkaroskis.fi-sivulla olleesta karttapalvelusta, koska ei ole enää käytössä.

Yhteystiedot

 • Lahti-Piste kaupungin asiakaspalvelu

  Käyntiosoite

  Palvelutori, Kauppakeskus Trio, 2.krs, Vesku-Aukio, Aleksanterinkatu 18

  Näytä kartalla

  Postiosoite

  Palvelutori, Kauppakeskus Trio, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti

 • Ympäristöneuvonta