Hyppää sisältöön

Kaupunkipyörä Mankelin voi jatkossa lainata lähimaksulla

Vuoden 2024 Mankeli-kausi alkaa 22.4. sään niin salliessa. Jatkossa kaupunkipyörän voi lainata minuuttiveloitteisesti lähimaksulla ilman kaupunkipyöräsovellusta.

Lähimaksu mahdollistaa Mankelin lainaamisen pelkän maksukortin avulla, ja maksu veloitetaan kortilta minuuttihinnan mukaan. Tulevalla kaudella minuuttihinta on 20 senttiä. Lähimaksun käyttäjän ei tarvitse ladata Freebike-sovellusta.

Lähimaksu toimii yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla, sekä Google Pay ja Apple Pay -maksusovelluksilla, jos niihin on liitetty maksukortti. Lähimaksu ei vaikuta nykyisiin lipputuotteisiin. Kausilippua ja muita lipputuotteita käytettäessä Mankeli lainataan Freebike-sovelluksella.

– Olemme saaneet palautetta, että sovelluksen lisäksi pitäisi olla joku muu maksutapa. On hienoa, että tällä kaudella Mankelin voi maksaa myös kortilla. Toivottavasti tämä vastaa toiveeseen helpommasta vaihtoehdosta, ja saamme myös uusia käyttäjiä kaupunkipyörien pariin. Nyt viimeistään kannattaa kokeilla Mankelia, kehottaa kunnossapitoinsinööri Anniina Karlstedt.

Mankeli-kausi alkaa 22.4. sään salliessa. Tulevan kauden Mankeli-pysäkit kerrotaan lähempänä kauden alkua.

Näin lainaat Mankelin lähimaksulla

Kaupunkipyörä lainataan näyttämällä maksukorttia satulan takana olevaan maksupäätteeseen. Maksu on onnistunut ja lainaus on käynnissä, kun pyörän takavalo palaa punaisena ja etuvalot ovat päällä. Pyörässä on näyttö, josta näkyy lähimmän aseman suunta, pyörän akun varaus ja käynnissä olevan lainauksen hinta.

Kaupunkipyörät palautetaan niille tarkoitetuille Mankeli-asemille. Veloitus päättyy, kun korttia näytetään uudestaan maksupäätteessä tai jarrua painetaan kolme kertaa. Palautus on onnistunut, kun pyörän valot ovat sammuneet.

Lähimaksusta ei saa kuittia automaattisesti. Kuitin voi halutessaan tulostaa jälkikäteen asiakasportaalista. Lähimaksulla maksetuista ajoista ei tallennu dataa Freebike-sovellukseen.

Kaupunkipyöräasemien sijainnin voi tarkistaa Freebike-sovelluksesta, asematolppien kartasta, kaupunkipyörien verkkosivulta tai Lahden karttapalvelusta.

Mankeli-asiakaspalvelu auttaa lähimaksun käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Mankeli-kaupunkipyörien toimittaja Freebike tuo lähimaksun pyöriin yhteistyössä Mastercardin kanssa.

Vuoden 2024 hinnasto

  • Minuuttihinta 20 snt/min
  • Päivä 5 €
  • Viikko 10 €
  • Kuukausi 20 €
  • 3 kuukautta 40 €
  • Koko kausi 60 €

Yrityslippu lahjaksi työntekijöille

Yritykset voivat ostaa työntekijöilleen kausilipun Mankeli-kaupunkipyöriin. Kausilippu sisältää rajattoman määrän alle 30 minuutin matkoja. Kausilipun hinta on 60 euroa per käyttäjä. Yrityslipun voi tilata laskutuksella. Lisätietoa yrityslipusta.

Lue lisää kaupunkipyöristä

Lisätietoja

Aihealueet