Hyppää sisältöön

Kaupunkipyörien kokeilukausi käynnistyy syyskuussa

Mankeleita on kuljetettu Lahteen tällä viikolla. Kaupunkipyöräjärjestelmää viimeistellään nyt käyttövalmiiksi ja pian päästään polkemaan.
Lahden kaupunkipyörä on Mankeli.

Sähköavusteisia kaupunkipyöriä tulee Lahteen yhteensä 250. Ensimmäiset pyörärekat ovat saapuneet Lahteen tällä viikolla. Pyörät toimittaa tšekkiläinen sopimuskumppani Freebike s.r.o. Pyöriä säilytetään varastossa, kunnes kokeilukausi alkaa.

Kokeilujaksolle otetaan kaikki 250 Mankelia ja kausi kestää marraskuun alkuun. Kaupunkipyörien varsinainen toimintakausi alkaa huhtikuussa 2022.

Kaupunkipyörien käyttö on maksullista ja vaatii rekisteröitymisen. Pyörien lainaus ja palautus tehdään asemilla, joita tulee Lahteen noin 30. Asemaverkkoa rakennetaan elokuun aikana ja kokeilukauden aikana osa asemista merkitään tolpilla. Asemien sijainnit, eli pyörien lainaus- ja palautuspaikat, näkee älypuhelinsovelluksesta. Sovellus avataan myöhemmin elokuussa.

Mankeli-asemia tulee mm. torille, urheilukeskukseen, pääkirjastolle, Pikku-Veskulle ja satamaan, matkakeskukseen, Launeen ja Paavolan kaupan alueille sekä Niemen kampukselle.

Kaupunkipyörien tarkka käyttöönottopäivä ja kokeilujakson hinnasto julkistetaan elokuun aikana. Kaupunkipyörien nimeksi vahvistui kevään nimikilpailussa Mankeli.

Lue lisää kaupunkipyöristä

Aihealueet