Hyppää sisältöön

Kaupunkipyörille etsitään yhteistyökumppania

Lahden sähköavusteiset Mankelit saapuvat katukuvaan syyskuussa. Ensivaiheessa pyöriä tulee 250. Yhteistyökumppanille on luvassa yksinoikeus pyörien mainospinta-alaan ja liikkuvaa näkyvyyttä Lahden ytimessä.

Lahden kaupunki etsii sähköavusteisille kaupunkipyörille yhteistyökumppania avoimen haun kautta. Vapaamuotoisia yhteistyötarjouksia otetaan vastaan 31.5. saakka. Kiinnostuneille järjestetään avoin info- ja vuoropuhelutilaisuus 24.5.

Kaupungin tavoitteena on löytää pyörien sponsoriksi paikallinen yritys, joka on vastuullinen toimija alueella ja tunnistaa Lahden kaupungin arvot omassa toiminnassaan. Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki vuonna 2021 ja kaupunkipyörät ovat tärkeä osa ympäristöpääkaupungin tekoja.

Joukkoliikennettä täydentävä kaupunkipyöräjärjestelmä käynnistetään syksyllä 2021. Kokeilujakso kestää kaksi kuukautta ja varsinainen 5-vuotinen sopimuskausi käynnistyy 1.4.2022. Pyörien vuosittainen toimintakausi on huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Kaupungilla on mahdollisuus kasvattaa pyörien määrä 500 pyörään ja laajentaa palvelu ympärivuotiseksi. Lisäksi sopimuskautta voidaan jatkaa kahdella vuodella.

Liikkuvaa näkyvyyttä ympäri Lahtea

Yhteistyökumppanille on tarjolla mainospinta-alaa pyörissä. Pyörien takarenkaan päällä on molemmilla puolilla mainospaneeli. Paneeli on yhteistyökumppanin käytössä yksinoikeudella, mainosalaa ei myydä osissa tai usealle toimijalle.

– Näkyvyydestä hyvä esimerkki on Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät. Mainostaja näkyy katukuvassa voimakkaasti ja käytännössä jokainen pyöristä otettu kuva toistaa kumppanin viestiä, pohtii projektipäällikkö Anna Huttunen.

Tavoitteena on pitkäaikainen kumppanuus, ajalle 1.9.2021-31.3.2027, mutta myös lyhyemmät ehdotukset huomioidaan. Hakuajan jälkeen kaupunki jatkaa neuvotteluja valitun kumppanin kanssa.

Vuoropuhelu verkossa 24.5.
Järjestämme kiinnostuneille yhteistyökumppaneille avoimen info- ja vuoropuhelutilaisuuden kaupunkipyöristä maanantaina 24.5. klo 15. Esittelemme tilaisuudessa kaupunkipyöräjärjestelmän tavoitteet ja vastaamme kysymyksiin. Ilmoittaudu mukaan!

Lisätiedot kumppanihausta
Mainospaneeli on kaupunkipyörien takapyörän ja akun päällä, molemmilla puolilla pyörää.

Aihealueet