Hyppää sisältöön

Tervetuloa seudulliseen vanhempainiltaan – Entiset huumeidenkäyttäjät Marko Jantunen ja Pasi Tuomaila kertovat kokemuksestaan, mistä merkeistä huoltajana kannattaa huolestua

Lahden kaupunki kutsuu huoltajat seudulliseen vanhempainiltaan keskiviikkona 9.11.2022 klo 18. Päihdetyön ammattilaiset Marko Jantunen ja Pasi Tuomaila puhuvat omasta kokemuksestaan, milloin ja mistä merkeistä huoltajien tulisi olla huolissaan. Illan aikana keskustellaan myös muista nuorten parissa näkyvistä ajankohtaisista ilmiöistä. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan.

Päivitetty 1.11.2022 klo 16.25: Ilmoittautumisaikaa jatkettu ja kutsuttu mukaan lahtelaiset ja myös seutukuntien huoltajat.

 

Seudulliseen ehkäisevän päihdetyön vanhempainiltaan ovat tervetulleita peruskoulujen 4. luokan huoltajista ylöspäin, lukiolaisten ja ammattiopiskelijoiden kaikki huoltajat. Ilta järjestetään Paavola-salissa, joka sijaitsee Paavolan kampuksella uuden Lahden lukio Gaudian yhteydessä osoitteessa Terijoenkatu 3. Tilaisuus ajoittuu ehkäisevän päihdetyön viikolle ja on maksuton. – Vielä ehtii ilmoittautua tilaisuuteen ti  8.11.2022 mennessä.

Päihdetyön ammattilaiset Marko Jantunen ja Pasi Tuomaila puhuvat omasta kokemuksestaan ja historiastaan entisinä huumeidenkäyttäjinä. Jantunen tunnetaan ex-jääkiekkoilijana, ja huumekierteestä selvittyään hän on nyt ollut seitsemän vuotta raittiina. Tuomaila on tällä hetkellä Lahden kaupunginvaltuutettu ja raitistunut 10 vuotta sitten.

Lahtelaiset kaverukset ovat täällä kasvaneet ja eläneet. Huumekierteestä ja päihdesairaudesta selviydyttyään he molemmat ovat suuntautuneet ehkäisevään päihdetyöhön ja lähihoitajan ammattiin.

Omasta kokemuksestaan he tietävät ja kertovat, että huumehelvetistä nouseminen ei ole helppoa. Kaikki eivät myöskään pohjalta nouse.

Tilaisuudessa keskustelemassa on myös poliisi ja kouluterveydenhoitaja sekä nuorten parissa jalkautuvaa työtä tekeviä ammattilaisia, muun muassa Lahden kaupungin nuorisopalveluilta ja Walkersilta.

Tilaisuuden vetää kaupungin ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori Marja Mikola.

Maksuttomaan tilaisuuteen saapuvia pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon 8.11.2022 mennessä seuraavan webropol-linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/EP/743F8075EE618050

Vanhempainilta sijoittuu valtakunnalliselle ehkäisevän päihdetyön viikolle, joka on 7.-13.11.2022. Viikon aikana järjestetään myös muuta toimintaa, muun muassa pääkirjastolla kokemuskirjasto, jossa voi lainata elävän ihmisen keskustelukumppaniksi sekä Pop-up -tapahtuma, jossa erilaiset Lahden kohtaamispaikat esittäytyvät.  Viikon ohjelma löytyy kaupungin verkkosivuilta: Päihteet ja muut riippuvuudet – Lahti.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori Marja Mikola, p. 044 482 6378