Hyppää sisältöön

Keskustan aluenopeusrajoituksesta päätös

Tekninen ja ympäristölautakunta käsittelee keskustan nopeusrajoitusmuutosta 25.8. Aluerajoitus tekee nopeusrajoituksen muistamisen helpommaksi.

Muutosesitys keskustan aluenopeusrajoituksesta rajautuu seuraaviin katuihin: Mannerheiminkatu, Hollolankatu, Lahdenkatu, Saimaankatu, Oikokatu, Harjukatu, Vesijärvenkatu ja Loviisankatu. Katujen rajaamalla alueella nopeusrajoitus on 30 km/h. Lahdenkadun ja Saimaankadun rajoitus 50 km/h säilyy entisellään, samoin Vesijärvenkadun 40 km/h.

Nopeusrajoituksen muutoksen tavoitteena on vaikuttaa keskustan liikenneturvallisuuteen ja viihtyisyyteen. Muutoksella tavoitellaan tilannenopeuksien parempaa huomioon ottamista ja pyritään ehkäisemään pyöräilyä jalkakäytävillä. Aluenopeusrajoitus tekee rajoituksen muistamisen helpommaksi.

Alhaisemmalla nopeusrajoituksella havaintojen tekemiseen jää enemmän aikaa ja pysähtymismatka ja -aika lyhenevät. Mahdollisuudet hallita ajoneuvoa paranevat ja mahdollisessa törmäyksessä seuraukset ovat lievemmät. Auton turvatekniikasta on enemmän hyötyä.

Vastaava aluerajoitus on käytössä mm. Oulussa, Kuopiossa, Tampereella ja Turussa. Hämeenlinna päätti alkukesästä rajoituksen käyttöönotosta.

Liikenneinsinöörin 3.7.2020 tekemä päätös aluerajoituksista siirtyi lautakunnan päätettäväksi sellaisenaan.

Teknisen ja ympäristölautakunnan esityslista 25.8.2020

Aihealueet