Hyppää sisältöön

Keskustan viihtyisyyshaaste yrityksille ja kiinteistöille – kerro ideasi toukokuun loppuun mennessä

Mikä tekee keskustasta viihtyisän? Lahden kaupunki ja Lahti City ry haastavat kiinteistöt ja kivijalkayrittäjät ideoimaan tekoja keskustan asiointikatujen viihtyisyyden lisäämiseksi.
Kesäpäivä Lahden keskustassa

Ideat voivat liittyä katutasossa näkyviin kohteisiin, kuten julkisivuun, liiketilan edustaan tai julkiseen katutilaan. Tänä vuonna toivotaan erityisesti ideoita katutason julkisivujen elävöittämiseen.

Kevään 2022 viihtyisyyshaasteessa toteutettuja ideoita olivat muun muassa pyörätelineet, penkit ja kukkatempaukset.

Ideoiden toteutus tehdään yhteistyössä

Viihtyisyyshaasteen tavoitteena on yhdessä tekeminen, joten parhaiten menestyvät ideat, joihin liittyy kiinteistöjen ja yritysten omaa panostusta. Kaupungin rahoitusosuus voi kohdentua johonkin yksittäiseen hankintaan, palveluun tai esimerkiksi toteutuksessa tarvittaviin työmaajärjestelyihin. Toimenpiteet tulee olla toteutettavissa vuoden 2023 aikana.

Kaupunki on varautunut rahoittamaan uusia ideoita noin 20 000 eurolla ja haettava avustussumma voi olla 500–10 000 euroa. Ideoita arvioi ryhmä, johon kuuluu kaupungin ja Lahti City ry:n edustajia.

Viihtyisyyshaasteen ensimmäinen hakukierros on auki 31.5.2023 saakka. Jos hankerahaa jää käyttämättä, voidaan syksyllä käynnistää toinen hakukierros. Kaupungin rahoittamat toimenpiteet tulee olla toteutettu vuoden 2023 aikana.

Info- ja ideointitilaisuudet

Viihtyisyyshaasteen info- ja ideointitilaisuudet pidetään Cityviikolla Dooroomissa Rautatienkadulla

  • maanantaina 17.4. klo 17–18 ja
  • keskiviikkona 19.4. klo 8.30–9.30.

Ilmoittaudu tilaisuuksiin ennakkoon

Parklet-terasseja ja lammasbokseja keskustaan yhteistyössä yritysten kanssa

Kaupunki haluaa tukea myös kadunvarren parkkiruutuihin sijoitettavien terassien eli parkletien toteutusta, esimerkiksi toimittamalla ajoesteitä tai auttamalla työmaajärjestelyissä. Terassi-ideat voi toimittaa viihtyisyyshaastelomakkeella.

Lisäksi kaupunki tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tilata liiketilan edustalle kaupungilta lammasboksin, jolla kadunvarren parkkiruudun paikalle voidaan toteuttaa betonilampaiden rajaamia pyörätelineitä tai kukka-asetelmia. Lammasboksia voi tiedustella viihtyisyyshaastelomakkeen kautta tai keskustan alueen hankepäällikkö Riitta Niskaselta.

Kerro keskustan viihtyisyyttä parantava ideasi

Lisätietoja :

Riitta Niskanen, Lahden kaupunki, p. 050 559 4200, riitta.m.niskanen@lahti.fi
Pipsa Wirtanen , Lahti City ry, p. 040 532 1299, pipsa.wirtanen@lahticity.fi