Hyppää sisältöön

Keskustavisiotyö jatkuu – äänestä ideoita jatkoon verkkokyselyllä

Teemme keskustavisiota vuodelle 2040 yhdessä lahtelaisten kanssa. Vastaamalla verkkokyselyyn voit antaa suuntaa keskustavisiotyölle ja kertoa omia ideoitasi Lahden keskustan tulevaisuudesta.
Kyselyssä pääset vastaamaan muun muassa kysykseen "entä jos keskustassa olisi jotain ihan uutta tekemistä?"

Syyskuun työpajoissa alkanut keskustavisiotyö jatkuu verkkoäänestyksellä, jossa voi voi tutustua asukastyöpajoissa annettuihin ideoihin ja äänestää niistä omia suosikkejaan. Eniten kannatusta saaneet ideat otetaan mukaan, kun keskustavisiota kehitetään yhdessä eteenpäin.

Osallistu äänestykseen keskustavision verkkosivulla

Työpajoissa kerättyjä ideoita työstetään eteenpäin

Lahtelaisille järjestettiin keskustavision ideariihi Palvelutorilla 20.9. Tilaisuuteen osallistui noin 70 kaupunkilaista. Osallistujat jättivät paljon hyviä ideoita keskustan kehittämiseksi.

Ideariihen tavoitteena oli kuulla asukkailta keskustaan liittyviä huolia ja toiveita sekä kerätä asukkaiden ideoita keskustan kehittämiseksi.

Tilaisuudessa mietittiin Lahden keskustan tulevaisuutta entä jos -kysymysten avulla, ja asukkaat saivat äänestää erilaisia ideoita. Entä jos -kysymyksillä mietittiin muun muassa entä jos Lahden keskusta tehtäisiin lapsille, Lahdessa olisi uusia maamerkkejä ja Lahdessa olisi lisää kaupunkivihreää. Lisäksi asukkaat saivat kertoa omia toiveitaan ja huoliaan sekä merkitä ideoita myös suoraan kartalle. Lahtelaisilta saatuja runsaita ideoita ja visioita esiteltiin kaupunginvaltuustolle lokakuun valtuustoseminaarissa. Ne toimivat myös keskustavisiotyön jatkotyöstön perustana.

Sidosryhmille, kuten keskustan kiinteistönomistajille, yrityksille ja Vinkkaa visionääri -kampanjassa vinkatuille järjestettiin oma sidosryhmätilaisuus 28.9. Tilaisuudessa jatkettiin keskustelua ideariihen pohjalta useasta eri teemasta.

Omia näkökulmiaan visiotyön aiheisiin pääsivät tilaisuuksissa esittämään myös LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat. He puhuivat muun muassa siitä, että opiskelijat kulkevat usein vain keskustan ohi matkalla kampukselle. He toivovat, että keskusta linkittyisi tiiviimmin opiskelijoiden arkeen.

Tilaisuuksissa välittyi lahtelaisten innostus ja kiinnostus keskustan kehittämistä kohtaan. Asukkaat ja sidosryhmät osallistuivat työpajoihin todella aktiivisesti. Osallistujat jättivät paljon uusia ideoita ja keskusteluissa nousi esiin tuoreita näkökulmia.

Keskustelujen ja ideoiden perusteella kartoitettiin lahtelaisten ja keskustatoimijoiden toiveita keskustan suhteen. Niistä muodostetaan keskustavisiotyön jatkolle keskeisimpiä teemoja. Teemoja ovat muun muassa enemmän vihreää ja sinistä kaupunkiin, toimiva arki asukkaille, kulttuuri ja taide, ja Lahden maamerkit. Tutustu työpajojen ideoihin verkkokyselyssä ja tule mukaan työstämään teemoja eteenpäin marraskuun Tulevaisuusfestareilla.

Tulevaisuusfestareilla 21.11. matkataan Lahden keskustaan vuonna 2040

Syksyn osalta visiotyö huipentuu kaupungintalolla järjestettäviin Tulevaisuusfestareihin. Iltaohjelmassa asukkaat pääsevät kommentoimaan ja kehittämään aiemmissa visiotyöpajoissa syntyneitä ideoita. Lapsille on tapahtumassa oma toimintapiste.

Keskustavisiotyön tavoitteena on luoda viihtyisä, eläväinen ja houkutteleva keskusta kaikille lahtelaisille ja kaupungissa vieraileville.

Lisätietoja

Aihealueet