Hyppää sisältöön

Kevään ylioppilasjuhlat järjestetään 5. kesäkuuta ryhmittäin

Juhlat järjestetään porrastetusti ja terveysturvallisesti ja striimataan ylioppilaille ja kotiväelle katsottavaksi.
Kuva kevään 2020 ylioppilaasta syksyllä järjestetyssä yo-juhlassa

Lahden kaupungin lukiokoulutus on päättänyt, että kevään ylioppilasjuhlat järjestetään 5. kesäkuuta. Koronayhteistyöryhmän maanantaina 17.5. määrittelemien suositusten mukaisesti juhlat järjestetään porrastetusti ja terveysturvallisesti siten, että juhlasalissa on yksi ohjausryhmä kerrallaan ja juhla striimataan ylioppilaille ja kotiväelle katsottavaksi. Yleisöä juhliin ei voida kutsua.

Maanantai-iltapäivänä suositukset kuultuaan Lahden lukiokoulutuksen rehtorit tekivät abiturienteille pikaisen kyselyn, jolla selvitettiin, toivovatko he ennemmin pienryhmissä järjestettyä juhlaa kesäkuussa vai koko juhlan siirtoa elokuulle. Noin kaksi kolmasosaa toivoi, että juhla järjestetään joka tapauksessa kesäkuun alussa.

Abiturienttien toivomuksesta kaikkien lukioiden lakkiaisjuhlat järjestetään alkuperäisessä juhlapaikassa: Lahden lyseon lakkiaisjuhla striimataan Messukeskuksen Vesijärvihallista klo 9.00 alkaen, Kannaksen lukion juhla Sibeliustalosta klo 9.00 ja Tiirismaan lukion klo 12.00 alkaen sekä Nastopolin lukiolaisten juhla Nastopolista klo 12.00 alkaen.

Lisätiedot

Lahden lukiokoulutus
Hanna Luttinen, apulaisrehtori, Kannaksen lukio
puh. 050 383 6527
hanna.luttinen@lahti.fi

Kuvassa kevään 2020 ylioppilas syksyllä järjestetyssä ylioppilasjuhlissa.
Kuva: Antti Sihlman