Hyppää sisältöön

Kisapuiston yleissuunnitelman ensimmäinen osa rakennettu – tekojäärata ja ulkokuntosali käytössä

Kisapuiston uudistamisen ensimmäinen vaihe on saatu valmiiksi ja käyttöön. Vanhan pesäpallokentän alueelle rakennettiin täysikokoinen hiekkatekonurmipintainen kenttä ja tekojäärata. Kentän alle on asennettu jäähdytysputkisto kentän jäädyttämistä varten talviaikaan. Uusi tekojää- ja pesäpallokenttä mahdollistaa kesäkaudella pesäpallon pelaamisen ja talvella luistelun sekä jääkiekon pelaamisen.

– Tavoite on jäädyttää kenttä jo tänä syksynä, jos energian hinta sen sallii. Pesäpalloa siellä pääsee pelaamaan jo nyt, kertoo projektipäällikkö Riku Tiittanen.

Pesäpallo-otteluita ja -harjoituksia voidaan seurata siirrettävistä katsomoista, joiden maksimikapasiteetti on noin 500 henkilöä.

Ulkokuntolaitteet odottavat käyttäjäänsä

Kentän viereen Kariniemenkadun puolelle rakennettiin myös ulkokuntoilualue kuntovälineineen. Ulkokuntoilualueen välineet ovat urheilullisempaa mallia kuin viereisen Pikku-Vesijärven puistoon sijoitettavat kehonpainoa hyödyntävät välineet. Ulkokuntoilualueelta löytyy muun muassa vaakasoutu, jalkakyykky sekä etupunnerrus- ja penkkipunnerrusvälineet.

Pesäpallokentän ja ulkokuntoalueen valaistuksen rakentamisen yhteydessä uusittiin myös viereisen harjoituskentän vanhat valaisimet. Lisäksi alueella on kentän jäähdytysputkistoon liittyviä huoltorakennuksia. Kylmäkontin maisemointi on vielä kesken, ja se tehdään valmiiksi tämän kesän aikana. Kontin ympärille on tulossa puuverhoiltu maisema-aita.

Urakka kesti noin vuoden. Seuraavaksi Kisapuiston uudistaminen etenee pääkatsomorakennuksen suunnitteluun kesällä 2023.

Lue lisää Kisapuiston uudistamisesta