Hyppää sisältöön

Suunnittelukohteet

Peruskorjaus- ja uudisrakennuskohteiden suunnittelutyö kilpailutetaan hankesuunnitelman hyväksynnän jälkeen. Suunnittelutyöhön osallistuvat tilaajan, kohteen käyttäjän ja suunnittelijan edustajat. Suunnittelu jatkuu koko rakentamisen ajan.

Kisapuiston uudistaminen

Kisapuiston alueen uudistaminen aloitetaan nykyisen pesäpallokentän alueelle suunnitellulla täysikokoisen hiekkatekonurmipintaisen kentän ja tekojääradan rakentamisella. Rakentaminen käynnistetään vuonna 2022.

Lahden kaupunki ja FC Lahti kehittävät jalkapallostadionin aluetta kumppanuushankkeena. Hankkeen tavoitteena on mahdollistaa kisapuistoon noin 5000 katsojan jalkapallostadion ja tapahtuma-areena, joka täyttäisi UEFA:n kategoria 3:n vaatimukset. Stadion koostuu toisiinsa integroiduista pää- ja päätykatsomoista sekä aurinkokatsomosta. Päätökset jalkapallostadionista tehdään myöhemmin tänä vuonna.

Kisapuiston kokonaissuunnitelmassa on huomioitu myös alueen liikennöitävyyden, kunnallistekniikan ja valaistuksen parantaminen. Kisapuiston alueen kehittämisen tavoitteena on tarjota korkeatasoinen ympäristö kilpaurheilulle, harrastusliikunnalle ja vapaa-ajan toiminnalle Lahden keskustan ytimessä.

Tutustu kisapuiston kokonaissuunnitelmaan (pdf)