Hyppää sisältöön

Kivimaan ja Rakokiven monitoimitalojen nimet on valittu

Rakokiven monitoimitalo on Loisto ja Kivimaan monitoimitalo Aarre.

Nimiehdotuksia saatiin yhteensä 1 244, joista 687 tuli Rakokiven monitoimitalolle ja 557 Kivimaalle. Loppuvuodesta 2020 järjestetyssä nimikilpailussa haettiin lyhyttä, ytimekästä, talon toimintaa kuvaavaa, suomenkielistä ja mielellään alueeseen kiinnittyvä nimeä.

Nimet uusille monitoimitaloille valitsivat tulevien käyttäjien, sivistyslautakunnan sekä hallinnon edustajien työryhmä.

Nimeä perusteltiin tulleissa vastauksissa muun muassa seuraavasti.

Rakokiven monitoimitalo Loisto

Nimi Loisto tulee lähellä kulkevasta liikuntareitistä, Loistopolusta. Monitoimitalo on myös loistopaikka, joka sijoittuu Nastolan keskustaan. Rakennuksen väri on valkoinen ja aurinkoisella säällä se varmasti loistaa.

– Loisto-nimi kuvastaa monitoimitaloa, sen tunnelmaa ja tarjoamia mahdollisuuksia sekä liittää rakennuksen osaksi ympäröivää luontoa toteaa Rakokiven koulun rehtori, käyttäjäryhmän puheenjohtaja Susanna Kulonen.

Rakokiven monitoimitalon havainnekuva
Rakokiven monitoimitalon havainnekuva

Kivimaan monitoimitalo Aarre

”Rakennus on naapuruston Aarre”. 

Aarre tarkoittaa kätkettyä varastoa, kalleuksia. Monitoimitalo on alueensa aarre. Nimi on selkeä ja sopii jo olemassa oleviin monitoimitaloihin Jaloon, Onniin ja Lähteeseen.

– Aarre kuvastaa etsimisen rohkeutta ja löytämisen iloa – niitä uusi monitoimitalo tuo oppijoille, alueen asukkaille ja henkilökunnalle iloitsee Kivimaan koulun rehtori, käyttäjäryhmän puheenjohtaja Tuula Herkepeus.

Kivimaan monitoimitalon havainnekuva
Kivimaan monitoimitalon havainnekuva

Monitoimitalot alueensa oppimis- ja harrastuskeskuksia

Rakokiven monitoimitalo

Rakokiven monitoimitalossa tulee toimimaan mm. koulu, päiväkoti ja kirjasto. Tiloissa järjestetään myös Wellamo-opiston kurssitoimintaa. Rakokiven monitoimitalon tilat otetaan käyttöön vaiheittain heinä-elokuussa 2021. Uuden monitoimitalon käyttäjinä on noin 640 lasta ja 110 työntekijää.

Kivimaan monitoimitalo

Kivimaan monitoimitalossa tulee toimimaan mm. koulu, esiopetus ja nuorisopalvelut. Kivimaan monitoimitalo rakentuu vaiheittain. Ensin valmistuu uusi osa, joka otetaan käyttöön elokuussa 2021. Sen jälkeen alkaa vanhan osan perusparannus. Käyttäjinä monitoimitalossa tulee olemaan noin 900 lasta ja 100 työntekijää.

Lisätietoja