Hyppää sisältöön

Kivimaan ja Mukkulan kouluissa, Ahtialan ja Kytölän päiväkodeissa korona-altistuneita karanteeniin

Uutinen päivitetty viimeksi 24.11. klo 16.10: Uusia altistumisia Mukkulan koulussa / Kahdessa koulussa ja päiväkodissa altistuneita on nyt kaikkiaan 274. Karanteeniin on siirrytty terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Ahtialan ja Kytölän päiväkodeissa altistuneita vajaat viitisenkymmentä

Ahtialan päiväkodissa on todettu koronatartunta yhdellä henkilöstöön kuuluvalla ja Kytölän päiväkodissa yhdellä lapsella. Altistuneita lapsia ja henkilökuntaan kuuluvia Kytölän päiväkodissa on kaikkiaan 25, Ahtialan päiväkodissa 22.  

Ahtialan päiväkodissa varhaiskasvatuspaikkoja on 69 ja henkilöstöä 15. Kytölän päiväkodissa varhaiskasvatuspaikkoja on 117 ja henkilöstöä kaikkiaan 25.

Kivimaan koulussa karanteenissa 149

Kivimaan koulussa on todettu koronatartunta sunnuntaina viestitetyn kolmen oppilaan lisäksi vielä yhdellä oppilaalla. Altistuneita ja karanteeniin siirtyneitä on on nyt kaikkiaan 149 , joista oppilaita 128 ja henkilökuntaan kuuluvia 21.

Kivimaan peruskoulu on 1. – 9. luokkien yhtenäiskoulu. Oppilaita koulussa on 842 ja henkilökuntaa 80.

Mukkulan koulussa karanteenissa 78

Mukkulan koulussa on todettu sunnuntaina tiedotetun jälkeen koronatartunta nyt yhteensä kolmella oppilaalla. Tällä hetkellä kaikkiaan 78 oppilasta ja henkilökuntaan kuuluvaa on karanteenissa  korona-altistumisen takia.

Mukkulassa oppilaita on noin 840 ja opetushenkilöstöä 145.

Karanteeniin

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian, sitä mukaa kun uusia tapauksia todetaan. Päiväkodeista ja kouluista on oltu yhteydessä altistuneiden lasten ja oppilaiden huoltajiin. Lisäksi päiväkodinjohtajat ovat viestittäneet tilanteesta henkilöstölleen sekä kaikille huoltajille TietoEdun kautta, koulujen rehtorit Wilma-palvelun kautta.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Karanteeniajan etäopiskeluohjeita lähetetään Kivimaan ja Mukkulan oppilaille ja huoltajille Wilma-palvelun kautta tai koulun sopimalla tavalla.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti päiväkodissa tai koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa, päiväkodissa tai töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Seuraa uutisointia kaupungin toimenpiteistä koronavirustilanteessa verkkosivuiltamme.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
perusopetuspalvelut
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328
Kivimaan koulun rehtori Tuula Herkepeus, p. 050 518 0133
Mukkulan koulun rehtori Hanna Saarinen, p. 044 482 6292

varhaiskasvatuspalvelut
palvelupäällikkö Leena Miettinen, p. 040 700 2340
Ahtialan päiväkodin johtaja Eveliina Mykrä, p. 050 398 5780
Kytölän päiväkodin johtaja Jonna Tuominen, p. 050 398 5483

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä,
lääkäri liisa.kokkonen@phhyky.fi
infektiolääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi
tartuntatautilääkäri jukka.majuri@phhyky.fi

Uutista päivitetty
22.11. klo 18.56 lisätty Mukkulan koulussa 20 altistuneen siirtyminen karanteeniin
23.11. klo 8.20 täydennetty Mukkulan koulussa kaikkiaan 50 altistuneen siirtyminen karanteeniin
23.11. klo 16.30 täydennetty Kivimaan koulussa kaikkiaan 149 altistuneen siirtyminen karanteeniin
24.11. klo 16.10 täydennetty Mukkulan koulussa korona-altistuneiden määräksi nyt kaikkiaan 78