Hyppää sisältöön

Kivimaan monitoimitalo Aarteen kaikki tilat on otettu käyttöön

Kivimaan monitoimitalo Aarteen kaikki tilat on otettu käyttöön ja vuodesta 2016 alkanut raksaelämä on tullut päätökseen. Monitoimitalon avajaisia juhlittiin torstaina 25.5.

Kivimaan monitoimitalon tilat ovat rakentuneet vaiheittain. Ensimmäisenä otettiin käyttöön uusi osa elokuussa 2021. Täysin peruskorjattu keltainen osa Pikku-Aarre saatiin oppilaiden ja henkilökunnan käyttöön kevättalvella 2023 hiihtoloman jälkeen. Kesän aikana valmistuu vielä liikunta-alue.

Uusi monitoimitalo kokoaa yhteen eri ikäiset toimijat. Elokuussa Aarteessa aloittaa esiopetus.

– Odotamme jo innolla esi- ja alkuopetuksen yhteistyön mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Koululaisista Pikku-Aarteessa opiskelevat pääosin 1.–3.-luokkalaiset ja uuden osan soluissa 4.–9.-luokkien oppilaat työskentelevät yhdessä muunneltavia tiloja hyödyntäen, Tuula Herkepeus sanoo.

Mahdollisuuksia koulupäivään ja koulupäivän jälkeiseen toimintaan tuo uusi Kivimaan nuorisotila, joka avattiin helmikuun lopussa.

– Monitoimitalo on nimensä mukaan aarre kaikille talon käyttäjille, Herkepeus jatkaa.

Käyttäjinä monitoimitalossa on noin 930 lasta ja yli 100 työntekijää. Kivimaan monitoimitalossa toimivat esiopetus, peruskoulu ja nuorisopalvelut. Lisäksi tiloissa on myös oppilashuollon palvelut, iltapäivätoiminta, suunterveydenhuolto ja Päijät-Hämeen Ateriapalvelut. Myös iltaisin erityisesti liikuntatilat ovat ahkerasti eri seurojen käytössä. Elokuun alussa monitoimitaloon siirtyvät esiopetusryhmät Ruoriniemen ja Kytölän päiväkodeista.

Monitoimitalon avajaisia juhlittiin talon vision mukaisesti “rohkeasti kokeillen, yhdessä innostuen sekä työtä arvostaen”

Torstaina 25.5. vietettyjen avajaisten ohjelmassa nähtiin oppilaiden esittämänä Kivimaan koulun tarina 1940-luvun lopulta tähän päivään. Lisäksi kuultiin tervehdykset kaupungilta ja rakentamisen tiimiltä.

– Yhteinen juhla on huipennus vuonna 2016 alkaneelle oppilaiden ja koulun henkilökunnan ”raksaelämälle”. Nyt on kiitoksen ja juhlan aika toteaa rehtori Tuula Herkepeus.

Avajaisjuhlan ohjelman esiintyjinä nähtiin koulun oppilaita lähes kaikilta vuosiluokilta. Musiikin siivittämä esitys kuljetti katsojat Kivimaan koulun alkuajoista aina tähän päivään ja monitoimitalon avajaisiin saakka. Tarinan juonnot sekä kehyskertomus olivat luokanopettaja Sari Vesanoron kirjoittamat. Koulun henkilökunta ja oppilaat esittivät yhdessä luokanopettaja Matleena Wendelin säveltämän ja sanoittaman laulun Aarre edessäin.

Talon valmistumista on seurattu blogissa

Kivimana monitoimitalon valmistumista on seurattu opettaja Esa Ukkolan blogissa säännöllisin väliajoin. Uusia tiloja esittelevä toukokuun blogi on nyt luettavissa lahti.fi -sivuilla.

Lisätietoja

Aihealueet