Hyppää sisältöön

Koko Päijät-Häme viettää Ympäristöviikkoja

Ympäristöviikon teema on tänä vuonna Muuttuva ilmasto. Elämme muuttuvassa maailmassa, eikä sitä kannata pelätä, niin on tapahtunut aina. Mutta aikaisemmasta poiketen nyt valinta muutoksen vaikutuksista ja nopeudesta on suurelta osin ihmisen käsissä. Voimme vaikuttaa kuinka paljon ilmasto muuttuu ja miten muutoksiin suhtaudumme ja sopeudumme. Muutos tapahtuu, olkaamme siis valmiina.

Ympäristöviikot tarjoaa mahdollisuuksia oppia: Osallistu tapahtumiin, kysele asiantuntijoilta, ota asioista selvää. Keskustele, opi ja opeta – muutat maailmaa pieni pala kerrallaan!

Monipuolista ohjelmaa useamman viikon ajan

Ympäristöviikoilla on monenmoista tekemistä pitkin Päijät-Hämettä. Lahdessa luvassa on vielä esimerkiksi Launeen kirjaston pihassa kevätkarnevaalit lauantaina 25.5., Rottailta Lampipuistossa 28.5., vieraslajiwebinaari 30.5. ja Voikukkajuhla Launeella 4.6. Lisäksi on useita näyttelyitä kirjastoissa ja Palvelutorilla on esillä kuvina tekoälyn näkemys ilmastonmuutoksen vaikutuksista Lahdessa. Käy katsomassa mitä saattaa olla luvassa paikallisesti. Maanantaina 27.5. voit myös osallistua ilmastovisaan klo 10 alkaen Palvelutorin näyttelyssä.

Ympäristökylässä tavataan

Lahdessa Ympäristöviikot päättyy perinteiseen Ympäristökylään, jota vietetään Maailman ympäristöpäivänä 5.6. klo 10–14 Lahden kauppatorilla. Samaan aikaan torilla on kesäkuun kuukausimarkkinat ja aivan Ympäristökylän kyljessä myös Radio Voiman Kesä on voimaa -tapahtuma.

Ympäristökylän lavalla nähdään puheiden, palkitsemisten ja toimijahaastattelujen lisäksi suuri kierrätysmuotinäytös, jonka on valmistanut yhteistyössä LAB (puettava muotoilu) ja Salpaus (tekstiili-ja muotiala) sekä Mahdollistamo, Punainen risti ja Eana Center. Ympäristökylän lavalla vierailee myös Konsta Hietanen Kesä on voimaa -tapahtuman osana. Keikka lähetetään suorana Radio Voiman taajuudella.

Ympäristöviikot päättyvät Maailman ympäristöpäivään 5.6., mutta ohjelmaa löytyy osasta kuntia myös tämän jälkeen. Ympäristöviikkojen kanssa samaan aikaan vietetään myös jokavuotisia Salpausselkä Geopark viikkoja 20.5.–9.6., sekä Vesijärvi-viikkoa 3.6.–9.6. Tutustu kaikkien teemaviikkojen ohjelmiin ja osallistu lukuisiin ympäristötapahtumiin!

Katso kaikkien kuntien tapahtumakalenterit kotisivulta ja tule mukaan!

www.ymparistoviikko.fi