Hyppää sisältöön

Konserni- ja tilajaosto harkitsee Lahden Jäähalli Oy:n lainajärjestelyä

Konserni- ja tilajaosto käsittelee maanantaina akordia eli velan osittaista anteeksiantamista Lahden Jäähalli Oy:lle. Kyseessä on kaupungin myöntämän lainan kolme lyhennyserää, yhteensä 245 388,90 euroa.

Akordiin sisältyvät lyhennykset erääntyvät lainasuunnitelman mukaisesti 31.5.2021, 30.11.2021 ja 31.5.2022. Jos järjestely hyväksytään, yhtiö maksaa korot lainasta edellä mainittuina päivinä.

Lainajärjestely käsitellään vuoden 2021 lyhennysten osalta kaupungin lisätalousarviomuutoksena ja ensi vuoden  lyhennyksen osalta talousarviossa 2022.

Koronapandemialla on ollut negatiivisia vaikutuksia Lahden Jäähalli Oy:n liikevaihtoon, tulokseen ja maksuvalmiuteen. Koronapandemian jatkuminen ja rajoitustoimintojen pitkittyminen ovat aiheuttaneet Lahden Jäähalli Oy:lle tulonmenetyksiä sekä maksujen viivästymisiä.

Tavoitteena on vakauttaa yhtiön tämänhetkinen tilanne, turvata yhtiön maksuvalmius sekä toiminnan jatkuminen koronapandemia jälkeen. Järjestely tukee myös jäähallin käyttäjiä, suurimpana toimijana Lahden Pelicans Oy.

Lisätietoja:

Aihealueet