Hyppää sisältöön

Koronaepidemia: Lahden uimahallissa 15.11. asioineita kehotetaan seuraamaan oireitaan, Liipolan ja Tiirismaan kouluista altistuneita karanteeniin

Uutinen päivitetty 24.11. klo 8.27, Liipolan koulussa karanteeniaika jatkuu. /Liipolan ja Tiirismaan kouluissa oppilaita ja henkilökuntaa etätyöskentelyyn ja karanteeniin.

Lahden uimahallissa 15.11. asioineille

Lahden uimahallissa (Svinhufvudinkatu 8) sunnuntaina 15.11.2020 klo 15-17 on tartuttavuusaikanaan vieraillut, myöhemmin koronaan sairastunut henkilö. Jos olet ollut samaan aikaan uimahallissa, seuraa vointiasi. Jos oireita ilmaantuu, käy koronatestissä.

Oppilaita ja henkilökuntaa etätyöskentelyyn ja karanteeniin

Liipolan koulussa

Lähteen koulun Liipolan toimipisteessä on todettu koronatartunta alkujaan yhdellä ja myöhemmin vielä toisella oppilaalla. Altistuneita on viitisenkymmentä, ja karanteeniaika jatkuu aiemmin määrätystä.

Toimipiste on 190 oppilaan 1. – 4. luokkien alakoulu ja se sijaitsee Liipolan monitoimitalo Onnissa.

Tiirismaan koulussa

Tiirismaan koulussa on todettu koronatartunta yhdellä opettajalla. Altistuneita on kaikkiaan 32 henkilöä.

Tiirismaan peruskoulussa oppilaita on 680 ja henkilökuntaa 75. Koulu toimii tällä hetkellä väliaikaistiloissa Ursan kentällä.

Etätyöskentelyyn ja karanteeniin perjantaista 20.11.

Liipolan ja Tiirismaan kouluissa oppilaita ja henkilökuntaa on siirtynyt etätyöskentelyyn ja karanteeniin altistumisen takia perjantaista 20.11. Poikkeuksellinen opetus järjestetään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulujen rehtorit ovat lähettäneet Wilma-palvelun kautta viestiä altistuneiden oppilaiden huoltajille sekä henkilöstölleen ja huoltajille.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Karanteeniajan etäopiskeluohjeita lähetetään oppilaille ja huoltajille Wilma-palvelun kautta tai koulun sopimalla tavalla.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, p. 050 559 4145
perusopetus, vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä,
infektiolääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi
tartuntatautilääkäri jukka.majuri@phhyky.fi

Uutinen päivitetty 20.11. klo 14.57 Liipolan koulussa altistuneita 50 karanteeniin
Uutinen päivitetty 24.11. klo 8.27, Liipolan koulussa toinen koronatartunta ja aiemmin ilmoitettu karanteeniaika jatkuu