Hyppää sisältöön

Koronaepidemia Päijät-Hämeessä perusvaiheessa

Hyvinvointiyhtymän alueella epidemia on perusvaiheessa. Suositukset koronaepidemian hillitsemiseksi ovat ennallaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee perustason vaiheessa maskin käyttöä joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta palattaessa. Maskilla voi halutessaan suojautua myös sisätiloissa, jos riittävää turvaväliä muihin ei ole mahdollista pitää.

Vaikka alueellamme ei ole etätyösuositusta, on etätyö toimiva tapa vähentää lähikontakteja. Työnantajat voivat harkita etätyötä työpaikan tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan.

Toivomme alueen väestön noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita erityisen huolellisesti, jotta alueemme tilanne ei hankaloidu. On tärkeää noudattaa turvavälejä ja huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Tilannetta seurataan päivittäin ja uusia ohjeistuksia annetaan, mikäli epidemiatilanne muuttuu.

Koronavirustartuntaa epäilevien tulee hakeutua testiin soittamalla Päivystysavun numeroon 116117 tai tekemällä koronaoirearvio omaolo.fi-palvelussa. Terveysasemille tai muihin terveydenhuollon toimipisteisiin ei saa hakeutua omatoimisesti, jos kärsii hengitystieinfektion oireista.