Hyppää sisältöön

Koronarajoitukset jatkuvat 25.1. asti

Osa palveluista on suljettu ja osa käytössä rajoitetusti.

Lahti on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Alueellinen koronayhteistyöryhmä suositteli 28.12. kokouksessaan, että yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten kymmenen henkilön rajoitusta jatketaan 25.1. asti. Myös suositukset etätyöstä, kasvomaskien käytöstä ja yksityistilaisuuksien rajaamisesta kymmeneen henkilöön pysyvät voimassa.

Hyvinvointiyhtymän suosituksen mukaisesti toisen asteen oppilaitokset palaavat kevätlukukauden alussa mahdollisimman normaaliin opetukseen. Perusopetus ja lukiot aloittavat lukukauden 7.1.2021. Ammatillinen koulutus palaa lähiopetukseen asteittain 11.1.2021 alkaen. Perusteena lähiopetuksen mahdollistamiselle on se, että jatkotartuntojen määrä toisen asteen koulutuksessa on Päijät-Hämeessä ollut erittäin pieni. Hyvinvointiyhtymä seuraa tilannetta tarkasti.

Harrastuksista lasten ja nuorten harrastusryhmät jatkavat, mutta aikuisten harrastusryhmätoiminta on tauolla rajoitusten ajan. Uimahallit ja kuntosalit ovat yleisöltä suljettuina. Nuorisotilat ovat auki alle 18-vuotiaille nuorille. Niissä noudatetaan maskisuositusta ja turvavälejä.

Kirjastoissa voi lainata, palauttaa, noutaa varauksia ja asioida tietokoneella. Asioinnin tulee kestää alle 15 minuuttia. Maskin käyttöä suositellaan.

Wellamo-opistossa ei järjestetä lähiopetusta rajoitusten aikana. Kursseja järjestetään 7.1. alkaen etäopetuksena siltä osin kuin se on mahdollista, kurssitarjonnasta tiedotetaan erikseen.

Radio- ja tv-museo sekä Hiihtomuseo ovat auki. Niissä noudatetaan yleisömäärän rajoituksia, maskisuosituksia ja turvavälejä.

Lahden kaupunginteatteri ei järjestä esityksiä eikä Sinfonia Lahti yleisölle avoimia konsertteja rajoitusten aikana.