Hyppää sisältöön

Koronarajoitukset jatkuvat ja laajenevat Lahdessa

Phhykyn alueen rajoitukset ja suositukset pysyvät pääosin ennallaan. Aiempaa herkemmin leviävien virusmuunnosten vuoksi leviämisvaiheessa oleville alueille (Lahti ja Hollola) tehdään suosituksien tiukennuksia ennakoivasti. Uudet suositukset ovat voimassa 26.1. alkaen.  Suositukset ja rajoitukset ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 15.2.2021 asti.

Lahdessa toisen asteen lukio- ja ammatillinen koulutus siirtyvät etäopetukseen ajalle 28.1. – 15.2.2021. Abien viimeisen koulupäivän 11.2. penkkariajelut siirretään. Seuraavassa vaiheessa abien kanssa keskustellaan, haluaisivatko he jonkinlaisia korvaavia penkkarijärjestelyjä myöhemmin keväällä.   

Lisäksi lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva harrastusryhmien toiminta keskeytetään toistaiseksi 26.1. – 15.2. Ulkotiloissa harrastustoiminta voi jatkua alle 10 hengen pienryhmissä. / päivitys 19.1. rajoituksia vielä selkiytetään ja täsmennetään tarpeen mukaan ennen niiden voimaantuloa.

Nuorisotilat voivat olla avoinna alle 20-vuotiaille niin, että tilaan pääse rajoitetusti maksimissaan puolet tilakapasiteetista.

Muita osin rajoitukset pysyvät nykyisellään.

Asiaa käsiteltiin tänään maanantaina 18.1. koronaepidemian alueellisessa tilannearviotyöryhmässä. Kokoontumisrajoituksista päättää Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Lue koko tiedote phhykyn sivuilta.

Huoleen ja ahdistukseen saa apua 

Jos koronaepidemia aiheuttaa huolta ja ahdistusta, tarjolla on monipuolisesti tukea, esimerkiksi chat-palveluita, Lahden seudun kriisipuhelin ja Lahden seurakuntayhtymän puhelinpäivystys. On tärkeää, ettet mieti asioita yksin. 

Läheisten tuki, arkisista asioista keskustelu ja yhteydenpito ovat tärkeitä. Yhteyttä voi pitää puhelimitse tai muiden etäyhteyksien avulla. Tukea jaksamiseen tarjoaa moni taho, jotka löydät kootusti esimerkiksi phhykyn sivuilta.  ​

Lisätiedustelut

Lahden kaupunki
sivistysjohtaja Tiina Granqvist, 050 383 6574
lukioiden osalta lukiojohtaja Heikki Turunen, 044 716 1330