Hyppää sisältöön

Kotihoidon pysäköintiin löytymässä ratkaisu

Tekninen ja ympäristölautakunta käsittelee 13.10. sopimusta kotihoidon pysäköinnin järjestämiseksi. Sopimuksen tavoitteena on helpottaa kotihoidon ammattilaisten työtä.

Sopimus kotihoidon pysäköinnin järjestämisestä on tehty yhteistyössä Lahden kaupungin, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän ja Lahden Pysäköinnin kanssa. Kun sopimus on lainvoimainen, voi hyvinvointiyhtymä hankkia kotihoidon palvelujen tarjoajille ja toimijoille pysäköintitunnukset.  

Kotihoidon pysäköintitunnuksella voi pysäköidä työtehtävissä maksutta maksullisilla pysäköintipaikoilla ja aikarajoitetulla paikalla ilman kiekkoa. Pysäköintitunnuksella ei voi pysäköidä pihoilla ja kaduilla merkkien vastaisesti. Pysäköintioikeus on voimassa Lahden alueella. Tunnus on sähköinen ja lisäksi omaa autoa käyttävällä on erillinen lupalappu.  

Ongelmapaikat löydettiin kyselyllä  

Kotihoidon tarpeiden selvittämiseksi kaupunki kysyi kesäkuussa kotihoidon ammattilaisilta pysäköinnin nykytilanteesta. Kyselyyn vastasi 129 henkilöä ja karttaan merkittiin yli 440 kohdetta. Vastauksien perusteella keskustan alueella on parkkipaikkoja hyvin tarjolla, mutta maksullisuus hankaloittaa ja hidastaa ammattilaisten toimintaa.  

Karttavastauksissa nousi esille kadunvarsipysäköinnin ongelma-alueitaMaksuttoman pysäköinnin lisäksi kotihoidon tarpeita helpotetaan lisäämällä lyhytaikaisia pysäköintipaikkoja. 12 tunnin ja 4 tunnin paikkoja lisätään muun muassa Ruoriniemi–Ankkurin ja Tornatorin alueille. 

Tekninen ja ympäristölautakunta 13.10.2020

Aihealueet