Hyppää sisältöön

Kulta-Hannes sai oman kaupunkipyörän – bongaa kiekkotaiturin Mankeli liikenteessä tai asemilla

Lahti-lähettiläs Hannes Björnisen oma Mankeli liikkuu pitkin Lahtea. Kaupunki ja Pelicans kannustavat lahtelaisia liikkumaan kestävästi.
Henkilö istuu sähköavusteisen pyörän edessä pyörätiellä.

Lahtelaisen ammattijääkiekkoilija Hannes Björnisen pelinumeroa 24 kantava Mankeli on lainattavissa Mankeli-asemilta ympäri Lahtea. Lahden Pelicansin kasvatti voitti keväällä Suomen ensimmäisen olympiakullan jääkiekossa ja jääkiekon maailmanmestaruuden.

Keväällä 2022 Hannes Björnisestä tuli myös Lahti-lähettiläs. Lahti-lähettiläät ovat ansioituneita lahtelaisia, jotka rakentavat omalla esimerkillään myönteistä, kestävää mielikuvaa Lahdesta.

Kestävän liikkumisen lisääminen on yhteinen tavoite

Björnisen kasvattiseura Lahden Pelicans on maailman ensimmäinen hiilineutraali jääkiekkojoukkue.

– Yhteistyö edelläkävijöiden kesken on luontevaa. On hienoa tehdä yhteistyötä oman joukkueen kasvatin kanssa. Toivomme, että yhteistyökampanjan innoittamana monet lahtelaiset kokeilevat Mankelia, kertoo viestintäjohtaja Veera Hämäläinen.

Sähköavusteinen Mankeli on helppo ja vaivaton tapa liikkua mäkisessä Lahdessa. Kaupunkipyöriä on asukkaiden käytössä yhteensä 250 kappaletta ja kaupunkipyöräasemia on 31 ympäri kaupunkia.

Kurvaa kaupunkipyörällä kotiotteluun

Myös Pelicansin kotihallille Isku Areenalle polkee helposti Mankelilla. Isku Areenan edustalla on Mankeli-pysäkki ja kaupunkipyöräkausi jatkuu pitkälle syksyyn, joten myös jääkiekkofanit ehtivät peleihin kaupunkipyörillä.

– Kannustamme Pelicans-faneja kokeilemaan Mankelia. On hienoa, että hallille pääsee kestävillä kulkumuodoilla ja että Pelicans kannustaa katsojia saapumaan kestävästi otteluihin, Hämäläinen toteaa.

Lue Hanneksen tarina verkosta ja Kaupunkilainen-lehdestä