Hyppää sisältöön

Lähde mu­kaan Turranlammen maastokävelylle 19.10.2022

Tarkoituksena on osoittaa jalkaisin kuljettava, ympärivuotisesti käytettävissä oleva polku Turranlampea ympäröivälle alueelle. Retkeilyreitti toteutetaan osallistavan budjetoinnin asukasideana.
Punatakkinen nainen kävelee luontopolulla. Takana näkyy syksyinen Turranlammi.

Retkeilyreitti on yksi asukasbudjetoinnin toteutettavista ideoista

Lahden osallistuvan budjetoinnin edellisellä kierroksella yksi itäisen alueen voittaneista ideoista oli ”Reittimerkinnät Turranlammen retkeilyreitille”. Se sai yhteensä 712 ääntä. Hankkeen kustannusarvio on 2000 €. Ideassa toiveena oli saada reittimerkintää Turranmetsän alueella sijaitsevan Turranlammen ulkoilualueelle. Ideaa toteuttaa nyt kaupunkisuunnittelu ja kaupunkitekniikka.

Kerro mielipiteesi reitin toteuttamisesta ja ehdota nimeä

Tervetuloa mukaan maastokävelylle keskiviikkona 19.10.2022 klo 16:30-18:00, lähtö Metsänhengentien ja Röllinkujan risteyksestä. Kierroksen aikana kuljemme Turranlammen ympäri, kartassa esitetyn merkityn reitin linjauksen vaiheiden I- ja II mukaisesti. Kartan löydät hankesivulta (linkki alla). Haluaisimme kuulla ajatuksia ja toiveita liittyen esitettyyn sijaintiin. Maastokatselmuksen reitti on osin vaikeakulkuista ja paikoin kosteapohjaista, joten pukeuduthan tilanteeseen sopivasti.

Voit kertoa mielipiteesi esitetystä reitistä tulemalla mukaan maastokävelylle tai antamalla palautetta etukäteen nettisivujen kautta. Maastokävelyllä voit osallistua myös vain tilaisuuden alkuun, jos et halua tai voi kulkea maastossa. Voit myös kertoa mielipiteesi suoraan puhelimitse tai sähköpostitse. Onko sinulla reitille hyvä nimiehdotus? Kerrothan siitä meille verkkokyselyssä tai olemalla meihin yhteydessä.

Työ tehdään vaiheittain

Osbu-rahoituksen määräämästä budjetista johtuen reittimerkintöjen toteutus joudutaan vaiheistamaan. Tätä on havainnollistettu kartassa eri värisin viivoin. Vuonna 2022 on tarkoitus toteuttaa Turranlammen eteläpuolella kulkeva osuus. Retkeilyreitin loppuosuuden toteutus määräytyy kaupunkiympäristön palvelualueen työohjelman mukaan. Keltaiseen reittiosuuteen liittyy enemmän rakentamistarpeita, kuten pitkospuita ja mahdollisesti kaiteita tai muita turvallisuutta varmistavia rakenneratkaisuja, joiden toteuttaminen ei ole mahdollista osbu-rahoituksen puitteissa.

Turranlammen maastoliikuntapolku

Lisätietoja