Hyppää sisältöön

Lahden kartanonpuisto kunnostetaan historiaa kunnioittaen

Lahden historiallista museota ympäröivän puistoalueen viherrakennustyöt käynnistyvät heinäkuun viimeisellä viikolla. Saneeraus toteutetaan vanhaa puistoa säilyttäen ja alueen historiallista luonnetta korostaen.
Lahden kartanon puisto 1950-luvulla

Kartanonpuiston kunnostus on osa historiallisen museon perusparannusta. Rakennustöiden ajaksi puistoalue suljetaan. Alueella liikkuvien toivotaan noudattavan työmaan ja liittyvän liikenneverkoston opastus- ja rajoitusmerkintöjä.

Alueen asemakaava edellyttää Kartanonpuiston historiallisen luonteen korostamista ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden ominaispiirteiden vahvistamista. Alueesta on tehty rakennushistoriallinen selvitys sekä puistosuunnitelma. Lisäksi puustosta on tehty kuntotutkimus, jonka perusteella huonokuntoisimpia puita poistetaan maiseman avaamiseksi.

Viherrakennustyön tavoitteena on houkutella kaupunkilaisia käyttämään puiston läpikulkureittejä ja samalla tutustumaan historiallisen museon toimintaan.

Viherrakennustyön runkovaihe, kuten hulevesi- ja salaojitusjärjestelmän sekä ulkovalaistuksen saneeraus ja käytävien uudelleenlinjaukset, tehdään loppukesän ja syksyn aikana. Lisäksi rakennetaan uudet liuskekiviportaat puiston itäkulmasta ylös Lahdenkadulle.

Lue lisää Lahden kartanonpuistosta

Lisätietoja:

Erkki Nykänen, työmaapäällikkö, p. 050 410 6420, erkki.nykanen@peabasfalt.fi, Peab Asfalt

Markku Silvenius, viherrakennuttaja, p. 050 559 4191, markku.silvenius@lahti.fi, Lahden kaupunki