Hyppää sisältöön

Lahden kaupunki julkaisi juhlakirjan Sibeliustalosta

Sibeliustalo-kirja kuvailee rakennuksen ja alueen historiaa arkkitehtuurin, kaupunkikehityksen sekä lahtelaisen identiteetin näkökulmista. Kirjan on kuvannut Tuomas Uusheimo ja kirjoittanut Heikki Hakala.

Vuonna 2000 Vesijärven rantaviivan tuntumaan valmistunut Sibeliustalo on Lahden tärkeimpiä maamerkkejä, joka yhdistää alueen vanhan teollisuusarkkitehtuurin ja moderniin puuarkkitehtuuriin. Talo toimii suomalaisten ja kansainvälisten kokousten ja konferenssien pitopaikkana, ja sen konserttisalin on arvioitu kuuluvan maailman parhaimmistoon.

Sibeliustalo -juhlakirjan valokuvaaja Tuomas Uusheimo on tallentanut kuvissaan talon luonteen ja toimittaja Heikki Hakalan teksti kertoo niin talon vaiheista kuin omakohtaisista kokemuksista.

Kaksi miestä istuu konserttisalin penkeillä kirjat kädessä.
Toimittaja Heikki Hakala ja valokuvaaja Tuomas Uusheimo.

Uusheimon valokuvia on julkaistu laajasti kansainvälisissä julkaisuissa ja hänen töitään on ollut esillä ympäri maailmaa. Uusheimon työt keskittyvät arkkitehtuuriin ja muotoiluun.

Hakala toimi Sibeliustalon rakentamisvaiheessa Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajana ja seurasi talohanketta läheltä.

Kirjan on muotoillut ja taittanut graafinen suunnittelija Petri Latvala ja kuvat on käsitellyt Jani Mahkonen.

Sibeliustalo -kirjan ovat yhteistyössä tuottaneet Lahden kaupunki, Sinfonia Lahti ja Koko Lahti Oy. Kirja on Lahden kaupungin lahja Sibeliustalolle ja Lahden kaupunginorkesterille. Teoksia on painettu 300 kappaletta.

Aihealueet