Hyppää sisältöön

Lahden kaupunki kysyy varhaiskasvatuksen palveluseteliasiakkaiden mielipidettä palvelusetelistä

Tavoitteena on palvelusetelin käytön toimivuuden säännöllinen arviointi ja kehittäminen.

Lahden kaupunki kysyy yksityisten päiväkotien palveluseteliasiakkailta mielipidettä palveluseteliasiakkaaksi hakeutumisesta, palvelusetelisääntökirjan käytänteistä sekä yhteistyön sujumisesta.

Kysely toteutetaan aikavälillä 8. – 19.11.2021.

Asiakasperheet saavat kyselyn vastauslinkin omalta päiväkodiltaan. Vastauslinkki löytyy myös yksityisestä varhaiskasvatuksesta kertovalla kaupungin verkkosivuilla.

Varhaiskasvatuksen palveluseteli otettiin käyttöön kesällä 2018. Tavoitteena on palvelussetelin käytön toimivuuden säännöllinen arviointi ja kehittäminen. Siksi on tärkeää saada palautetta siitä, miten palvelusetelin käyttö on onnistunut. Arviointikyselyn tuloksista tiedotetaan helmikuun 2022 loppuun mennessä.

Edellisen kerran keväällä 2019 palautetta kysyttiin palveluseteliasiakkailta ja -tuottajilta. Silloin vastausten perusteella niin palvelusetelituottajaksi kuin -asiakkaaksi hakeutuminen koettiin helpoksi. Palveluntuottajien, kaupungin ja asiakasperheiden keskinäinen yhteistyö koettiin sujuvaksi. Asiakasperheiltä saatujen kehittämisehdotusten perusteella on selkiytetty palvelusetelin haku- ja käsittelyprosessia sekä tarkennettu asiakasmaksujen määräytymiseen liittyviä ohjeita. Lisäksi palvelusetelisääntökirjaa on pyritty selkiyttämään.

Lisätietoja

Lahden kaupunki, Sivistyksen palvelualue
Varhaiskasvatuspalvelut
Suvi Ruusunen, varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö, p. 050 539 1651
etunimi.sukunimi@lahti.fi