Hyppää sisältöön

Lahden lahjoitus Ukrainan lasten ja koulujen uudelleenrakentamisen tukemiseksi tuotti reilut 40 000 euroa

Lahden kaupunki ja Sinfonia Lahti kiittävät tärkeään avustustyöhön osallistuneita Ukraina-tukikonsertin vieraita ja kaikkia lahjoittajia. Lahden 40 000 euron lahjoitussummasta noin puolet koostuu Sinfonia Lahden Ukraina-tukikonsertin lipputuotoista ja puolet vastikkeettomista tukilahjoituksista suoraan Kirkon Ulkomaanavun lahjoitustilille.

päivitetty 9.12.2022 klo 20.29  uutisen lopussa linkki videotervehdykseen

Sinfonia Lahden Ukraina-tukikonsertin lipputuotto ja lahjoitukset ohjataan lyhentämättömänä Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainan lasten ja koulujen uudelleenrakentamisen avustustyöhön.

Ukraina-tukikonsertti järjestettiin Sibeliustalossa 1. joulukuuta. Lisäksi oli mahdollista tehdä verkkopankkilahjoitus suoraan Kirkon Ulkomaanavun tilille Sinfonia Lahti 2022 -tunnistetiedoin.

Tukikonsertin ohjelmassa koettiin vahvoja tunteita ja hetkiä

Ukraina-tukikonsertin, Dalian Mixtape #2 feat. Leila Josefowicz, johti ylikapellimestari, ukrainalaissyntyinen Dalia Stasevska. Leila Josefowicz teki todellisen uroteon soittamalla kolme konserttoa yhden illan aikana.

– Olen koko sydämestäni kiitollinen jokaiselle Ukraina-tukikonserttiin tulleelle ja lahjoittaneelle. Ukrainan voitto ja auttaminen sekä demokratian ja ihmisoikeuksien puolustaminen on meidän yhteinen asiamme. Ukrainalaiset tuntevat ja näkevät suomalaisten avun. Valtava kiitos siitä, sanoo Stasevska.

Tukikonsertin alussa ystävyyskaupunki Zaporižžjan kaupunginvaltuuston sihteeri Anatolii Kurtiev toi konserttiyleisölle koskettavan videotervehdyksen. Ukrainan kansallishymni ja suurlähettiläs Mrs. Olga Dibrovan tervehdys johdattivat konserttiyleisön konsertin vaikuttavaan tunnelmaan.

Keskuskauppakamarin myöntämä rautainen ansiomerkki luovutettiin Lahden Nastolassa toimivalle yrittäjä Johanna Pakariselle erittäin poikkeuksellisesta ja pyyteettömästä toiminnasta ja vapaaehtoistyöstä ukrainalaisten pakolaisten auttamisessa. Merkin luovuttivat Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ja kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Konserttipäivänä Sibeliustalo juhlavalaistiin Ukrainan lipun värein.

Ukraina-tukikonsertti tervehdyksineen on katsottavissa Sinfonia Lahden SL ClassicLivessä (konserttipäivästä 30 vuorokautta).

Lisätiedot

Lahden kaupunki
Sinfonia Lahti, intendentti Maija Kylkilahti, 050 518 4486

sinfonialahti.fi

Zaporižžjan kaupunginvaltuuston videotervehdys Sinfonia Lahden Ukraina-tukikonsertissa 1.12.2022 – YouTube

Kuva Kristiina Palvanen