Hyppää sisältöön

Lahden lukioiden kevään ylioppilaista valtaosa osallistuu ylioppilasjuhliin 29.8.

Ylioppilas lakitettuna

Lahden lukioista valmistuneita nuoria juhlistetaan lauantaina 29.8.2020. Ylioppilasjuhliin osallistuu valmistuneita 420.

– On todella hienoa, että toukokuulta elokuulle siirrettyihin juhliin näin moni pääsee ja haluaa tulla mukaan, iloitsee lukiojohtaja Heikki Turunen.

Lyseon lukion kevään 220 ylioppilaasta juhlaan osallistuu 184, Nastopolin 44 ylioppilaasta 34 sekä Tiirismaan 97 ylioppilaasta 76. Kannaksen juhla on yhdistetty yo-juhla ja IB Graduation Ceremony, ja yhteensä 168 valmistuneesta paikalle saapuu 126.

Lahden lyseon lukion ylioppilasjuhlat järjestetään Lahden Messukeskuksessa ja Nastopolin juhlat Nastopolissa, Tiirismaan juhlat Länsiharjun koululla. Kannaksen lukion valmistumisjuhla on Sibeliustalolla Metsähallissa.

Juhlat kestävät enintään parisen tuntia ylioppilaiden määrästä riippuen. Lyseossa juhla järjestetään kahdessa osassa, jotta 500 henkilömäärän raja ei ylity.

Jokainen lakitettava on voinut kutsua juhlaan läheisiään oman lukiokohtaisen ohjeen mukaan. Myös henkilökunnan osallistuminen on minimoitu. Sankarihautavierailua ei järjestetä.

Turunen kertoo, että AVIn ohjeiden mukaan turvavälit huomioidaan niin yleisön keskuudessa kuin lavallakin.
– Kaikkia juhlaan osallistuvia pyydetään toimimaan yleisten suositusten ja juhlatilanteessa annettavan ohjauksen mukaisesti.
– On toivottavaa, että ruuhkien ja ylimääräisten kohtaamisten välttämiseksi juhlavieraat saapuvat ajoissa paikalle. Lukiot ohjeistavat omat ylioppilaansa tarkemmin.

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi kevään ylioppilaat saivat lukion päättötodistuksen ja ylioppilastodistuksen pääosin postitse.  Kaupungin jokainen lukio järjesti omien ylioppilaiden yhteisen juhlahetken verkon kautta 30. toukokuuta. Keväistä juhlahetkeä juhlisti ison suosion saanut Sinfonia Lahden Gaudeamus Igitur -musiikkivideotervehdys kaikille valmistuneille.  

Lisätietoja

Lahden kaupunki, lukiokoulutuspalvelut
lukiojohtaja Heikki Turunen, 044 716 1330
kaupungin lukioiden rehtorit