Hyppää sisältöön

Lahden lyseossa useita opiskeluryhmiä ja henkilökuntaa etätyöskentelyyn ja karanteeniin

Lahden lyseossa on todettu koronatartunta yhdellä opiskelijalla. Altistuneita on kaikkiaan reilut 140.

Lahden lyseossa on todettu koronatartunta yhdellä opiskelijalla. Kuusi opiskeluryhmää ja viisi henkilökuntaan kuuluvaa on siirtynyt etätyöskentelyyn ja karanteeniin korona-altistumisen takia keskiviikosta 18.11.

Poikkeuksellinen opetus järjestetään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Altistuneita on kaikkiaan reilut 140. Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Lukion rehtori on lähettänyt Wilma-palvelun kautta viestin altistuneillle ja heidän huoltajilleen.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Karanteeniajan etäopiskeluohjeita lähetetään opiskelijoille Wilma-palvelun kautta. Myös osa lukion tuntityöskentelystä tapahtuu etäyhteyksien kautta.  Lahden lyseossa opiskelijoita on 920 ja henkilöstöä 50.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti lukion tiloissa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Heikki Turunen, 044 716 1330
rehtori Tero Matkaniemi, 050 559 7968

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä,
infektiolääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi
tartuntatautilääkäri jukka.majuri@phhyky.fi