Hyppää sisältöön

Lahden maastoliikuntapolkujen verkosto on laajentunut Karistoon

Karistonmäelle on valmistunut merkitty ympyrälenkki ja yhdyspolut

Kariston Pitkäkallionmäellä on ollut syksyn 2022 aikana meneillään jo aiemmin suunniteltujen polkuosuuksien loppuunsaattaminen. Polkuverkostoa suunniteltiin alun perin osana Päijät-Hämeen liiton vetämää seudullista maastopolkuhanketta vuonna 2021. Mäelle on nyt valmistunut merkitty ympyrälenkki ja siihen eri suunnista yhdyspolut. Lähtöpisteestä riippuen lenkille tulee mittaa noin 2–3,3 km. Pitkäkallionmäen maastoliikuntapolkujen linjaukset on suunniteltu siten, että merkityillä poluilla voi kulkea myös hiihtokauden aikana.

Alueen luonto on herkkää ja kuluu helposti – varsinkin märkänä. Maastoliikuntapolkuja on merkitty lähiulkoilun ohjaamiseksi ja toisaalta jotta luonnonmonimuotoisuuden kannalta tärkeälle alueelle ei syntyisi liikaa uusia polkuja. Ollaan siis vastuullisia ja pysytään olemassa olevilla poluilla.

Maastonmuotojen vuoksi kulku alueen maastoliikuntapoluilla on ympäri vuoden paikoin melko vaativaa. Nyt syysmärällä ja talvella lehdet, kalliot ja juuret voivat olla erityisen liukkaita, joten pyöräily alueella on tällä hetkellä haastavaa. Noudatathan liikkuessasi erityistä varoivaisuutta! Muista tutustua myös polkuetikettiin, näin varmistetaan mieluisa kokemus kaikille lähiluonnossa liikkuville.

Myös Kariston ja Loistopolun välisiä merkintöjä on parannettu OSBU-työnä

Osallistavassa budjetoinnissa toivottiin reitin Kariston puoleisen osan kunnostamista Kankaanpäänkadusta länteen. Itäisellä alueella toteutettavaksi valittu idea ”loistopolun jatkaminen Karistoon” sai äänestyksessä yhteensä 849 ääntä.

Loistopolun osuus Kankaanpäänkadulta Karistoon on osa hoidettua ulkoilureittiä ja siten helppokulkuista sekä jalkaisin että pyörällä. Reitin merkintöjä on nyt parannettu ja tarvittaessa reitti on ladattavissa myös gpx-jälkinä maastoliikuntapolkujen sivuilta.

Kariston päässä kulkuaan voi jatkaa kaupungin suuntaan helpommin ulkoilureittiä (Kariston lenkki) tai suunnata Pitkäkallion vaativammille maastoliikuntapoluille. Hiihtokaudella Loistolatu on jatkossakin vain hiihtäjien käytössä!

Valmiiden polkujen reittitiedot löytyvät karttapalvelusta sekä osoitteesta www.lahti.fi/maastoliikuntapolut

 

Kariston maastoliikuntapolut

Lisätietoja