Hyppää sisältöön

Lahden Nuorisoteatteri esittää näytelmän Pikku prinssi

Lahden Nuorisoteatterin 60-vuotisjuhlavuoden käynnistää näytelmä Pikku prinssi. Teos perustuu Antoine de Saint-Exupéryn samannimiseen, rakastettuun klassikkoon. Se puhuttelee kauneudellaan ja mystisyydellään. Tarina haastaa katsojan pohtimaan, mikä elämässä on tärkeää.

Pikku prinssi elää asteroidilla B 612, jolla hänen päivänsä kuluvat tulivuoria nuohoten, auringonlaskuja ihaillen ja oikukasta ruusua hoitaen. Eräänä päivänä prinssi kyllästyy kukkansa kiukutteluun ja lähtee etsimään uusia ystäviä muilta planeetoilta. Matkallaan hän kohtaa joukon kummallisia aikuisia, joiden ajatuksissa ja tavoissa ei ole prinssin mielestä oikein järkeä. Prinssi löytää lopulta tiensä Maa-planeetalle. Saharan autiomaassa prinssi kohtaa lentäjän, jolle hän opettaa, mitä kaikkea hän on matkansa aikana oivaltanut.

Pikku prinssi -näytelmä oli osa Lahden Nuorisoteatterin ohjelmistoa myös vuonna 1984. Tämän tuoreen tulkinnan on sovittanut Pekka Mattila. Esityksen ohjauksesta vastaa Sanna Heiskanen ja valo- sekä äänisuunnittelusta Joni Kallio.

Onni onnettomuudesta

Pikku prinssi -näytelmä perustuu ranskalaisen Antoine de Saint-Exupéryn (1900–1944) kirjoittamaan kirjaan. Antoine oli sekä rakastettu kirjailija että rohkea lentäjä. Hän lensi pitkiä reittejä Ranskasta Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan.

Kerran Antoinelle sattui onnettomuus. Hän joutui tekemään pakkolaskun Saharan autiomaahan ja loukkasi itsensä. Pitkän toipumisen aikana hän kirjoitti paljon kokemuksestaan. Myöhemmin noista kokemuksista julkaistiin monta kirjaa. Pikku prinssi on yksi niistä.

Kirja kertoo pikku prinssin ja lentäjän tapaamisesta autiomaassa. Pikku prinssi pyytää lentäjää piirtämään lampaan. Sitten hän keskustelee lentäjän, eli kirjailijan kanssa eri planeetoilla tapaamistaan henkilöistä ja matkallaan näkemistään asioista. Pikku prinssi on pohdiskeleva satu, joka kertoo muun muassa kukasta ja ketusta, baobabeista, lampunsytyttäjästä, käärmeestä, lampaasta ja helisevistä tähdistä. Ne ovat asioita, joita lapset ymmärtävät usein paremmin kuin aikuiset.

Filosofian lisensiaatti ja ranskalaisen kirjallisuuden ystävä
Tuija Vertainen

OHJAUS: Sanna Heiskanen

Ensi-ilta la 26.3. klo 15.00
ke 30.3. klo 18.30
su 3.4. klo 15.00
ke 6.4. klo 18.30

IKÄSUOSITUS: Yli 6-vuotiaille
KESTO: 1 h 10 min (ei väliaikaa)

PIKKUTEATTERI, LOVIISANKATU 8

Liput: 8 €/hlö ja 25 €/perhelippu (4 hlö)

Varaukset: verkkokauppa.lahti.fi, liput.lahti@gmail.com ja p. 044 716 1601 (arkisin klo 9–15)

Lisätiedot:
Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
p. 050 387 8792
matti.karhos@lahti.fi

Aihealueet