Hyppää sisältöön

Lahden seudun työllisyysjohtajaksi Heli Okkonen

Lahden seudun työllisyysjohtajaksi on valittu sosionomi YAMK Heli Okkonen. Hän siirtyy kuntakokeiluun Vantaan kaupungin työllisyyspalveluiden palvelupäällikön tehtävästä.

Työllisyysjohtaja johtaa ja koordinoi Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilua ja vastaa kokeilun toiminnasta ja taloudesta. Työllisyysjohtaja kehittää alueellista yhteistyötä ja toimii aktiivisesti kansallisissa verkostoissa.

Hakijoita tehtävään oli 17, joista haastateltiin neljä. Haastattelujen jälkeen kolme hakijaa kutsuttiin henkilöarviointiin.

Lahti on yhdessä Hollolan, Orimattilan, Asikkalan ja Kärkölän kanssa mukana työllisyyden kuntakokeilussa. Kuntakokeilun tavoitteena on työllisyysasteen nostaminen ja kuntien roolin vahvistaminen työllisyyspalvelujen järjestäjinä. Tarkoituksena on parantaa erityisesti pitkään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille. Lahdessa kohderyhmään kuuluu TE-toimiston arvion mukaan yli 7900 työnhakijaa.

Koronaepidemian aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös kuntakokeilujen aikatauluihin. Kokeilut alkavat 1.1.2021 ja päättyvät 30.6.2023. Työllisyyden kuntakokeilujen käynnistäminen on tulevassa työmarkkinatilanteessa tärkeää, ja paikallista valmistelua Lahden seudulla jatketaan tiiviissä yhteistyössä TE-toimiston ja kuntien kanssa.

Lisätietoja:

yhteysjohtaja Mari Kuparinen, 044 371 9450