Hyppää sisältöön

Lahden terveysmetsässä aivojumpparata, metsäjoogaa ja metsäretkiä

Lahden terveysmetsä tarjoaa kevään mittaan monipuolisia virikkeitä hyvinvointiin. Tutkimusten mukaan jo 15 minuuttia metsässä riittää tuottamaan suotuisia terveysvaikutuksia.
Joogatuokio Lahden terveysmetsässä

Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry järjestää maaliskuussa Lahden terveysmetsään aivojumpparadan. Myöhemmin keväällä on luvassa metsäjoogaa ja metsäretkiä.

Aivojumpparata 11.–17.3. Päijät-Hämeen Muistiyhdistyksen järjestämä aivojumpparata on omatoimisesti kierrettävissä infotuokiosta ma 11.3 klo 14 alkaen koko viikon su 17.3 asti. Rata kulkee terveysmetsän esteettömällä Likolammen lenkillä.

Infotuokio 11.3. klo 14–15. Terveysmetsän lähtöpaikalla (Hoitajankatu 2) on muistiasioiden ja aivojumpparadan infopiste maanantaina 11.3. klo 14–15.

Metsäjoogaluento 24.4. klo 17–18. Joogaohjaaja Eeva Ratalahti pitää maksuttoman esittelyn ja luennon metsäjoogasta Lahden Palvelutorin Lava-tilassa keskiviikkona 24.4. klo 17–18. Luennolle voi ilmoittautua etukäteen ja varmistaa paikan sähköpostilla: metsajoogalahti@gmail.com.

Metsäjoogaa terveysmetsässä 15.5.–19.6. klo 17–18. Metsäjoogat terveysmetsän joogatasanteella keskiviikkoisin 15.5.–19.6. klo 17–18 ovat maksullisia. Lempeät joogaliikkeet metsän siimeksessä rentouttavat mieltä ja kehoa ja sopivat kaikille. Ilmoittautuminen metsäjoogaan: varaaheti.fi/eevaratalahti

Metsäretki terveysmetsään 14.5. Wellamo-opisto järjestää kaksi maksutonta terveysmetsäretkeä, joista vapaita paikkoja on vielä 14.5. retkellä. Retkellä kierretään 3,4 kilometrin pituinen Metsälenkki ja pysähdytään nauttimaan keväisestä luonnosta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen retkelle.

Metsässä oleskelu edistää tutkitusti terveyttä

Lahden terveysmetsä sijaitsee Salpausselän metsäisellä virkistysalueella Päijät-Hämeen keskussairaalan vieressä. Terveysmetsässä on kaksi lenkkivaihtoehtoa: 3,4 km pitkä Metsälenkki ja siihen yhdistyvä lyhyempi ja esteetön Likolammen lenkki.

– Omaa lähimetsää kannattaa myös hyödyntää terveysmetsänä ja nauttia sen hyvinvointia edistävistä vaikutuksista, projektipäällikkö Taru Suutari muistuttaa.

Luonnossa liikkuminen ja metsässä oleskelu edistävät tutkitusti terveyttä ja hyvinvointia. Jo 15 minuuttia metsässä oleskelua on hyvinvointivaikutusten kannalta riittävä aika.

Tutustu myös näihin

Katso Lahden terveysmetsän esittelyvideo
Lahden terveysmetsä kaupungin verkkosivuilla