Hyppää sisältöön

Lahden uusi taide-, juliste- ja muotoilumuseo aloittaa Designpaahtimo-kahvipöytäkeskustelut

Kerran kuukaudessa järjestetään taidetta, muotoilua ja tulevaisuutta koskevia Designpaahtimo-keskusteluja, joissa Sami Sykkö haastattelee Lahteen kytkeytyviä taiteilijoita ja muotoilijoita. Keskusteluun pääsevät osallistumaan verkossa myös kaikki lipun ostaneet. Ensimmäinen Designpaahtimo-kahvipöytäkeskustelu järjestetään tiistaina 9.2.2021 klo 17‒18, ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina.

– On mukavaa aloittaa uusi digitaalinen konsepti, joka sulautuu taiteen ja muotoilun ympärille. Designpaahtimo kuumentaa joka kuussa taiteen ja muotoilun asiantuntijoita, minkä lisäksi keskustelemaan pääsee 50 ensimmäistä lipun ostanutta, kertoo Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseon projektinjohtaja Marita Kajander.

Helmikuun ensimmäisessä Designpaahtimossa pohditaan taiteen ja muotoilun teemoja Sami Sykön ja Susanna Björklundin kanssa. Susanna Björklund on toiminut vaatesuunnittelijana sekä muotiin, muotoiluun, sisustukseen, asumiseen ja tulevaisuuden trendeihin erikoistuneena toimittajana.

Kevään 2021 Designpaahtimo-tiistaiden keskustelut

ti 9.2. klo 17–18 Susanna Björklund
ti 9.3. klo 17–18 Teemu Keisteri
ti 6.4. klo 17–18 Kaisa Leka
ti 11.5. klo 17–18 Tapio Anttila
Huom! ke 2.6. klo 17–18 vieras julkaistaan myöhemmin

Ilmoittautuminen ja liput

Liput Designpaahtimo-keskusteluihin myydään Lahden museoiden verkkokaupassa kuhunkin kahvipöytäkeskusteluun erikseen. 20 €:n arvoisella lipulla pääsee seuraamaan keskustelua verkossa ja saa lisäksi yhteistyökumppanin Kahiwan-kahvia 60 g kotiin postitettuna.

Ilmoittaudu tiistain kahvipöytäkeskusteluun viimeistään aina edellisen viikon torstaina, mikäli haluat, että kahvipaketti ehtii perille lähetykseen mennessä. Lipun ehtii kuitenkin ostaa vielä lähetystä edeltävänä maanantaina, jolloin kahvitoimitus saapuu perille myöhemmin.

Linkki verkkotapahtumaan lähetetään maksun yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen ennen tapahtumaa.

Designpaahtimoissa Sami Sykkö keskustelee taiteen ja muotoilun asiantuntijoiden kanssa

Designpaahtimo-tiistaiden juontajana toimiva Sami Sykkö on toimittaja, esiintyjä, kolumnisti, kommentaattori ja kirjailija. Sykkö on toiminut toimittajana esimerkiksi itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa ja kommentaattorina Britannian kuninkaallisissa häissä. Koulutukseltaan hän on ekonomi.

Sykkö on erikoistunut muotiin, sisustukseen, muotoiluun ja kulttuuriin. Hän on myös kirjoittanut kaksi sisustuskirjaa suomalaisista kodeista ja sisustuksista. Sykkö on entinen Glorian päätoimittaja ja kirjoittanut pari vuosikymmentä Helsingin Sanomiin ja Kuukausiliitteeseen. Lisäksi hän on vuosia toiminut kolumnistina erilaisissa aikakauslehdissä.

– On todella innostavaa ja hauskaa päästä Lahteen keskustelemaan muodista, muotoilusta ja taiteesta huipputaitavien tekijöiden kanssa! Odotan jo malttamattomana kevään keskusteluja. Lisäksi pääsemme tutustumaan ja todistamaan uuden ja ainutlaatuisen taidekeskuksen syntymää Suomessa – fantastista, Sami Sykkö kommentoi.

Designpaahtimon ensimmäinen vieras Susanna Björklund on toiminut vaatesuunnittelijana sekä muotiin, muotoiluun, sisustukseen, asumiseen ja tulevaisuuden trendeihin erikoistuneena toimittajana. Susanna vetää ENNEttä, toimii luennoitsijana ja tutkijana sekä toimittajana ja opettaa alan oppilaitoksissa, kuten Lahden Muotoiluinstituutissa ja Helsinki Design Schoolissa.

Björklund ennakoi tulevaisuutta, tutkii asiakaslähtöisyyttä, kulutuskäyttäytymisen ja arvojen muutoksia sekä muotoiluprosesseja. Hänellä on vuosien kokemus muotoilun ja markkinoinnin kentältä usealta kulmalta.

Mitä kuuluu uusi museo –Facebook live

Kahvipöytäkeskustelun jälkeen kello 18.15 syvennytään uuden museon ajankohtaisiin asioihin ja tutustutaan museon henkilökuntaan. Tähän Mitä kuuluu uusi museo –Facebook liveen on vapaa pääsy.

Lisätiedot

Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo
Tiia Tiainen, projektipäällikkö, 050 518 4591
Marita Kajander, projektinjohtaja, 044 4826 412

Liput: https://verkkokauppa.lahti.fi/fi/museokauppa/muut-tuotteet/designpaahtimo