Hyppää sisältöön

Lahden uusi taide-, juliste- ja muotoilumuseo aukeaa yleisölle keväällä 2022

Vuokranantajan ja vuokralaisen yhteisellä sopimuksella tilat luovutetaan kaupungille 1.5.2021 mennessä. Malskin pohjakerroksessa toimii jo Pop up -museokauppa.

Malskille avattavan Lahden uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseon valmistumisen aikataulu on varmistunut. Vuokranantajan ja vuokralaisen yhteisellä sopimuksella tilat luovutetaan kaupungille 1.5.2021 mennessä. Tämän jälkeen aloitetaan  uudisrakennuksen tilojen valmistelu ja käyttöönotto. Uuden museon ensimmäisistä näyttelyistä ja avajaisten tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Alkuperäisen sopimuksen mukaan museon tilojen oli tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä. Vuokranantaja Kielo Trio 4 Oy keskeytti työmaan Covid-19 -pandemiatilanteen takia kesällä 2020. Lisäksi taide-, juliste- ja muotoilumuseon toiminnan edellyttämät lisä- ja muutostyöt ovat viivästyttäneet rakennustöiden valmistumista.

Taide-, juliste- ja muotoilumuseo on mukana Lahden ympäristöpääkaupunkivuodessa 2021. Taidetoiminta näkyy Malskilla pitkin vuotta tapahtumin ja taideteoin.

Pop up -museokaupan tuotteissa korostuvat paikallisuus ja kestävä kehitys

Malskin pohjakerroksessa toimii jo Pop up -museokauppa, joka avautui lokakuussa 2020. Museokaupan tuotteissa korostuvat paikallisuus ja kestävä kehitys. Tuotevalikoimassa on tuotteita, joissa on hyödynnetty museon kokoelmien taideteoksia. Museokaupasta voi ostaa myös julisteita, jotka ovat Lahden julistemuseon kokoelmista ja nähtävillä Malskilla Kahiwa Coffee & Winen ja Malskin Bistron tiloissa.

Pop up -museokauppa on avoinna arkisin klo 10-18 ja lauantaisin klo 11-16, sunnuntaisin suljettu. Käynti Pop up -museokauppaan on Päijänteenkadulta. Varsinainen museokauppa avautuu samaan tilaan myöhemmin.

Lisätietoja

Kaupungin vuokrasopimukseen liittyvät asiat
toimitilajohtaja Jouni Arola, Lahden Tilakeskus, p. 050 559 4227

Taide-, juliste- ja muotoilumuseon asiat
projektijohtaja Marita Kajander, Taide-, juliste- ja muotoilumuseo, p. 044 482 6412

Rakennuttamiseen liittyvät asiat, omistaja
maajohtaja Hanna Rauhala, Brunswick Real Estate / Kielo Trio 4 Oy, p. 0400 297312

Rakentamiseen liittyvät asiat
toimitusjohtaja Arto Korhonen, Kinos Property Investment Oy, p. 040 574 3314

Kuva Eetu-Pekka Heiskanen

Aihealueet