Hyppää sisältöön

Lahden ympäristövahti esittelee kaupungin toimenpiteitä kohti hiilineutraaliutta 2025

Uusi seurantasivusto tekee näkyväksi kaupungin ympäristötyötä esittelemällä 100 toimenpidettä, joilla kaupunki edistää kunnianhimoisia ilmasto- ja ympäristötavoitteitaan.

Lahti on ottanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2025, 10 vuotta edellä Suomen kansallista tavoitetta. Hiilineutraalius tarkoittaa Lahden maantieteellisen alueen kasvihuonepäästöjen laskua 80 % vuoden 1990 tasosta sekä jäljelle jäävien päästöjen kompensointia. Mutta millaisilla toimilla kaupunki tähän tavoitteeseen tähtää ja olemmeko aikataulussa?

Tänään julkaistu uusi seurantasivusto, www.lahdenymparistovahti.fi tekee näkyväksi Lahden kaupungin tekemää ympäristötyötä esittelemällä 100 toimenpidettä, joilla kaupunki edistää kunnianhimoisia ilmasto- ja ympäristötavoitteitaan. Toimenpiteet ovat osa Lahden kestävän energian ja ilmastonmuutoksen toimenpideohjelmaa vuoteen 2030 sekä Ympäristökaupunki Lahti toimenpideohjelmaa. Toimenpiteiden lisäksi sivusto esittelee suoraan toimenpiteisiin liittyviä indikaattoreita sekä muihin ympäristöteemoihin liittyvää kaupungin keräämää mittariaineistoa, jota on aiemmin esitelty myös vuosittaisissa Ympäristökatsauksissa.

Lahden ympäristövahti mahdollistaa toimenpiteiden päivittämisen ja seuraamisen ilmasto- ja ympäristötyötä kaupungin organisaatioissa tekeville toimijoille, ja avaa samalla työn läpinäkyväksi kaupunkilaisille ja muille kiinnostuneille.

Ympäristövahti on jatkuvasti päivittyvä ja kehittyvä työkalu, johon voidaan joustavasti lisätä uusia toimenpiteitä ja niiden edistymistä kuvaavia mittareita. Lahden ympäristövahdista vastaa Lahden kaupungin Ympäristökehitys ja sen on toteuttanut Kausal Oy.

Lisätiedot

Aihealueet