Hyppää sisältöön

Lahtelaisen työttömän palkkaamiseen voi saada nyt tukea – rekrypalkkio on uusi tukimuoto yrityksille

Yritysten uusi rekrypalkkio otettiin käyttöön 1.6. Yritykset voivat jatkossa hakea rekrypalkkiota palkatessaan lahtelaisen työttömän työnhakijan. Aiempaa Lahti-lisää voivat jatkossa hakea vain yhdistykset, säätiöt tai rekisteröidyt uskonnolliset yhdyskunnat ja hyvinvointialue.
Lahden kaupunki maisema ilmasta kuvattuna.

Lahden kaupunki voi myöntää yrityksille rekrypalkkion työttömänä työnhakijana olevan lahtelaisen henkilön palkkaamisesta syntyviin muihin kuin palkkauskustannuksiin. Rekrypalkkio on suuruudeltaan 3 000 euroa.

Yritys voi hakea rekrypalkkiota, kun se työllistää tai ottaa oppisopimuskoulutukseen vähintään 8 kuukaudeksi lahtelaisen työttömänä työnhakijana olevan

  • vähintään 200 päivää työmarkkinatukea saaneen
  • tai 55 vuotta täyttäneen henkilön.

Rekrypalkkiota voi hakea myös, jos ottaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alle 30-vuotiaan lahtelaisen työttömän työnhakijan.

Lahti-lisä edelleen yleishyödyllisille toimijoille

Yleishyödylliset toimijat voivat edelleen saada työllistämisen Lahti-lisää palkatessaan työsuhteeseen lahtelaisen vähintään 300 päivää työmarkkinatukea saaneen työttömän työnhakijan. Jos työsuhteeseen liitetään oppisopimuskoulutus, voi tukea saada myös muista lahtelaisista työllisyyden kuntakokeilun asiakkaista.

Lahti-lisää voi saada enintään 12 kuukauden ajan. Poikkeuksena tästä on oppisopimuskoulutuksen koko ajalle (enintään 36 kk) myönnettävä Lahti-lisä.

Työllistämisen Lahti-lisää myönnetään nykyiseen tapaan 31.5.2023 mennessä saapuneisiin hakemuksiin. Uudistetut sähköiset hakemukset tulivat käyttöön 1.6. alkaen.

Työnantajille